Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odluka je pala

Nadzorni odbor Dinama razriješio dužnosti Krešimira Antolića

''Svim suradnicima kluba skreće pažnju da je člana Uprave gosp. Krešimira Antolića najviše tijelo upravljanja Kluba svojom odlukom razriješilo dužnosti'', objavio je NO Dinama.

Krešimir Antolić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Danas je održana sjednica Nadzornog odbora Građanskog nogometnog kluba Dinamo.

Članovi NO Dinama poslali su priopćenje u kojem su naveli četiri odluke. Raspravljalo se i o statusu Krešimira Antolića, kojeg je na kraju NO razriješio dužnosti u klubu.

Sjednica je trajala više od četiri sata, a na licu mjesta bili su: Miroslav Rožić, predsjednik Nadzornog odbora, Nikola Polak, član Nadzornog odbora, te Andrej Meniga, član Nadzornog odbora.

 

Priopćenje NO:

1. Izvršni odbor je 8. 12. 2022. raspravljao i izglasao odluku prema kojoj "klupska uprava dobiva zadatak u dogledno vrijeme zaposliti odnosno imenovati sportskog direktora". Navedena odluka je protivna Statutu kluba jer Izvršni odbor kluba prema odredbi članka 36. Statuta nema ovlasti za donošenje takve odluke, a nije ga ni ovlastila Skupština da donese takvu odluku.

Krešimir Antolić Ekskluzivno: Dnevnik Nove TV u posjedu maila - "Što ostaje od svetinje ako Dinamo postane Hajduk" divider

2. Skupština je većinom glasova svojih članova na sjednici održanoj 12. prosinca 2022. donijela odluku o razrješenju člana Uprave GNK Dinamo. Umjesto da provede jasnu i nedvojbenu odluku Skupštine, Izvršni odbor je na sjednici održanoj 19. 12. 2022. pristupio glasanju i većinom glasova odbio je provesti odluku Skupštine. U članku 49. stavak 1. Statuta navedeno je da su članovi Uprave kluba odgovorni Izvršnom odboru i Skupštini kluba. Skupština kluba je tražila razrješenje člana Uprave i Izvršni odbor je bio dužan izvršiti tu odluku u skladu s odredbom članka 35. točka 1. gdje je kao prva i najvažnija zadaća Izvršnog odbora navedeno da "provodi odluke, zaključke i preporuke Skupštine". Izvršni odbor je ovim postupanjem grubo prekršio odredbe Statuta jer je odbio provesti odluke Skupštine kluba.

Zdravko Mamić i Mirko Barišić Totalni rat u Dinamu: Otkrivamo nove šokantne informacije, evo što se priprema i na koga će Mamić udariti divider

3. Izvršni odbor odnosno dio njegovih članova je postupanjem opisanim u točki 1. i 2. ovog zaključka doveo do stanja da očito djeluje protivno volji najvišeg tijela upravljanja Kluba — Skupštini, da krši prava većine članova Skupštine ne uvažavajući njihov glas te da svojim djelovanjem i javnim
istupom dezinformira cjelokupnu javnost.

4. Nadzorni odbor poziva sva tijela upravljanja GNK Dinama i njihove članove, kao i zaposlenike Kluba da se pridržavaju odredbi Statuta Kluba, a svim suradnicima kluba skreće pažnju da je člana Uprave gosp. Krešimira Antolića, najviše tijelo upravljanja Kluba svojom odlukom razriješilo dužnosti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider