Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
rivali se udružili

Nesvakidašnji prosvjed navijača: Zasuli teren teniskim lopticama i – kontrolerima

Navijači su pokazali nezadovoljstvo planovima njihove lige.

Prosvjed navijača (Foto: Screenshot RTS Sports) (Foto: Screenshot RTS Sports)

Sedmo kolo švicarske Superlige obilježio je nesvakidašnji navijački prosvjed na utakmici Young Boysa i Basela u Bernu, zbog čega je u drugi plan pala visoka pobjeda Young Boysa od 7:1 u švicarskom derbiju.

Domaći i gostujući navijači izveli su sinkroniziranu akciju kojom su prosvjedovali protiv esporta, rastuće industrije u koju sve češće i sve više ulažu profesionalni sportski klubovi. Zanimljivo, Young Boysi ne spadaju među njih, ali uskoro će se možda morati, htjeli to ili ne, pridružiti toj vrsti natjecanja.

Revolt navijača izazvale su najave da će članovi elitnog švicarskog nogometnog ranga morati obvezno imati esport momčadi od ožujka sljedeće godine. U 15. minuti utakmice navijači su prekinuli derbi i jasno poručili što misle o takvoj ideji.

Je li ova bitka švicarskih navijača unaprijed izgubljena?

Akciju su počeli navijači Young Boysa koji su teren zasuli teniskom lopticama i igraćim kontrolerima na kojima je pisalo ''Fuck E-Sports'' (je**š esport). Ubrzo su razvukli i veliki transparent sa znakom pauze.

Nakon njih u akciju su krenuli i navijači Basela. Oni su razvukli transparent ''Scheisse E-Sports'' (Esport je sranje), a teren su također zasuli kontrolerima s prigodnim natpisima.

Navijači dvaju velikih švicarskih klubova tako su našli zajednički jezik nesvakidašnjim prosvjedom protiv esporta, iako je moguće da je njihova bitka unaprijed izgubljena. U esport najveći sportski klubovi ulažu milijune - svoje natjecanje imaju, između ostalih, Bundesliga i La Liga, kao i najjača košarkaška liga svijeta NBA. Spominje se i organizacija europskih i svjetskih prvenstava, pa čak i uvrštavanje na Olimpijadu.

Zanimljivo, u Grčkoj se prošle godine dogodio huliganski incident na esportu. Navijači Olympiakosa pojavili su se u studiju u kojemu su se igrale kvalifikacije za igru League of Legends i pretukli igrače velikog rivala Panathinaikos eSportsa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider