Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavlja se sukob

Navijači podržali Prosinečkog: "Hrvatsko-njemačka mafija je najgora stvar koja se dogodila Olimpiji"

Robert Prosinečki izdržao je tek nešto manje od četiri mjeseca na klupi Olimpije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne stišiava se bura u slovenskom nogometu nakon odlaska Roberta Prosinečkog s mjesta trenera ljubljanske Olimpije. Na klupi je izdržao tek nešto manje od četiri mjeseca, a s njim je otišao i sportski direktor Mladen Rudonja.

Slovenski mediji kao razlog navode zahtjev spomenutog dvojca za dodatnim financijskim sredstvima kako bi mogli pojačati igrački kadar, ali umjesto odobrenja, stigla je zahvala za minuli rad.

Uprava kluba, predvođena direktorom Igorom Barišićem i predsjednikom Adama Deliusom, zahvalila se spomenutom dvojcu na suradnji. Nažalost, nije ostalo na tome.

Čelnici ljubljanskog kluba nisu birali riječi, bilo je to dosta teških optužbi, ali ni bivši hrvatski reprezentativac nije ostao dužan:

"S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogim. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hitchcock ne bi bio u stanju napraviti", samo je dio žestokog obraćanja Prosinečkog na konferenciji za medije.

Navijači Olimpije podržali hrvatskog trenera

Prosinečki je žestokim istupom u medije zaradio ogromnu podršku navijača Olimpije. Tako se navijačka skupina Green Dragons, koja je revoltirana način na koji se upravlja klubom, oglasila priopćenjem u kojem su pozvali na prosvjed.

"Hrvatsko-njemačka mafija, koja nas je napravila budalom, konačno je prešla granicu dobrog ukusa. Sve su riječi ovog puta suvišne. Nužna je mobilizacija svih kojima je stalo do Olimpije. Svi, čak i oni koji već neko vrijeme nisu posjetili Stožice", stoji u priopćenju navijačke skupine koja pak citira proslavljenog hrvatskog nogometaša:

Lionel Messi, Kylian MBappe i Neymar Top 10 najplaćenijih nogometaša svijeta: Cifre od kojih vam se zavrti u glavi divider

"Kada legenda svjetskog nogometa jasno i glasno kaže da iskreno voli Olimpiju, Ljubljanu, njene navijače i poručuje nam da se borimo za svoj klub, nije potrebno dodatno razmišljanje. Novi vlasnici vjerojatno su nešto najgore što se dogodilo nogometnoj Olimpiji.

Ne zaboravite ove riječi Roberta Prosinečkog: “Mogu samo zahvaliti svim ljudima u klubu koji stvarno vole Olimpiju, imao sam sjajnu suradnju s njima. Ovo su divni ljudi. Željeli smo da Olimpija napravi korak naprijed", zaključili su navijači i sve pozvali na prosvjed ispred stadiona Stažice, piše Nogomania.

Španjolac će naslijediti Prosinečkog

Za kraj dodajmo da će Prosinečkog na klupi ljubljanske Olimpije naslijediti bivši španjolski reprezentativac Albert Riera, koji je u karijeri nosio dres Mallorce, Espanyola, Manchester Cityja, Olympiakosa, Galatasarayja, ali i nekolicinu europskih klubova.

Rieri će ovo biti prvo samostalno trenersko iskustvo, do sada je tek obnašao ulogu pomoćnog trenera Galatasaraya.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider