Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
reakcije navijača na ždrijeb

Neprospavana noć zbog Dinama: Generacije su ovo čekale, navijači žive modri san

Reporter Nove TV Stipe Sladoljev posjetio je kafić legendarnog BBB-a gdje se napeto čekao ždrijeb.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U kafiću poznatog BBB-ovca Hasana Kurtića ekipa je s napetošću iščekivala ždrijeb. Benfica Hasanu nije bila po željama. Ali sve do sada je - ispunjenje snova...

"Evo, vidiš. Ovakvo ispunjenje snova. Znači, sad je, koliko, 13 sati? Čekali smo od jučer, evo vidiš, ovdje sam naježen... nismo spavali, čekali smo ždrijeb. Je li treba koja riječ više?'', rekao je Hasan.

Ostali članovi ekipe zadovoljni su ždrijebom. Ili su jednostavno još pod dojmom dosadašnjih uspjeha. Koliko im to znači?

"Ni ne slutiš. Znači, generacije čekaju ovo. Ja sam '74. godište. Idem na tekme desetljećima. Napokon! To je valjda bila i Njegova volja", rekao je Igor.

"Nadam se da će Benfica biti plitak potok"

"Pa gledajte, 49 godina nije malo. Znači, to se čeka generacijama. I nadam se da će Benfica biti plitak potok za nas", dodao je Davor.

Nakon kvartovskog kafića, zavirili smo i u Dinamov fan-shop. Dresovi i suveniri kupuju se više nego ikad.

Je li Benfica dobar ždrijeb za Dinamo?

Ukupno glasova:

"I sinoć i danas je jako velika gužva ovdje. Svi su navalili, pošto je Dinamo prošao, svi trebaju nabaviti majice, dresove, neke suvenire, privjeske", rekla je prodavačica Marija.

A uz standardnu domaću klijentelu, naišli smo i na neočekivane sugovornike: bračni par iz Belgije, baš kao metafora za europsko proljeće.

Dinamov san još traje

"Svake godine obilazimo gradove u svakom dijelu Europe", rekla je Els.

"Bili smo u Barceloni, Madridu, Milanu... Već smo obišli čitav sjever i sad idemo prema jugu", dodao je njen suprug Rudi.

Znaju li možda da je Dinamo sinoć dobio veliku utakmicu?

"Da, vidjeli smo na televiziji prošle večeri. Nisam siguran koliko je završilo. 3:1? Aha, 3:0... A belgijski klubovi su izgubili! 4:0 i 4:1."

A Dinamo je i dalje tu. I zastave na plafonu modre svlačionice kao još jedan simbol europskog proljeća. Dinamov san trajat će još najmanje tri tjedna.

Dvoboj visokog rizika: Ukleti velikan, jaki srpski lobi, mladi Hrvat i ljubav s Hajdukom Momčad Benfice (Foto: AFP) Momčad Benfice (Foto: AFP) Haris Seferović (Foto: AFP) +1 Filip Krovinović (Foto: AFP)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider