Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
reakcije s otoka

Englezi već podcjenjuju Dinamo: Očekuju "plitak potok", neki sumnjaju da je ždrijeb namješten

Englezi su već upisali šest bodova iz susreta s Dinamom...

Manchester City (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester City bit će daleko najveći favorit skupine C Lige prvaka, u kojoj su još zagrebački Dinamo, Šahtar i Atalanta.

Relativno je to lagan ždrijeb za Građane, na papiru daleko najjaču momčad skupine. Sudeći po prvim reakcijama na društvenim mrežama, njihovi navijači već slave prolaz, a protivnike svog kluba, uključujući i Dinamo, ne vide kao ozbiljnu prijetnju.

''Iskreno, volio bih izazov'', "dosadna grupa", "imali smo sreće", "šetnja u parku", "da smo dobili barem jednog jakog protivnika", ''moći ćemo odmarati igrače za prvenstvo'', "kako smo ovo namjestili", samo su neki od komentara na službenom Twitteru Cityja i navijačkim stranicama posvećenima praćenju Građana. Pronaći drugačiju reakciju doslovno je nemoguća misija.

Man City opet izbjegao najteže protivnike

Manchester City će prvi put u povijesti protiv nekog hrvatskog kluba, ali zato će već treću godinu zaredom igrati protiv Šahtara.

Messi i Ronaldo Messi i Ronaldo se zabavljali, Cristianove riječi izazvale oduševljenje u dvorani divider

Već drugu godinu zaredom Građane čeka relativno lagana skupina bez elitnog protivnika – uz Šahtar, prošle sezone igrali su s Lyonom i Hoffenheimom. Zbog toga su, naročito među protivničkim navijačima, relativno česti i komentari da Manchester City namješta ždrijebove pomoću petrodolara bogatih vlasnika.

Takve teorije ipak je teško dokazati pa će vjerojatno i ove ostati na razini navijačkih prepucavanja. Prošle sezone se Lyon pokazao kao tvrda kost - protiv Cityja su upisali pobjedu i remi, dok ih je sezonu ranije u skupini srušio Šahtar. Vidjet ćemo može li netko i ove sezone uzeti bodove moćnom stroju Pepa Guardiole.

Nenad Bjelica najavio je ''tučnjavu'' i borbu za tri boda protiv bilo koga, pa tako i Manchester Cityja. Pedantan trener poput Guardiole zasigurno neće podcijeniti Dinamo, ali navijači već vide šest bodova na kontu iz susreta na Maksimiru i Etihadu. Može li ih Dinamo šokirati, saznat ćemo najesen.

Hoće li Dinamo proći skupinu sa Cityjem, Šahtarom i Atalantom?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider