Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utakmica za pamćenje

Invazija na kultni stadion: Navijači Hajduka prvog dana prodaje razgrabili 3000 ulaznica!

Četvrtfinale juniorske Lige prvaka igra se ove srijede u Njemačkoj: Borussia Dortmund - Hajduk.

Navijači Hajduka (Foto: Paun Paunović/Cropix)

Hajdukovi juniori sinoć su zrakoplovom iz Splita otputovali za Düsseldorf, odakle su autobusom stigli u Dortmund, gdje ih ove srijede očekuje utakmica generacije.

U četvrtfinalu juniorske Lige prvaka, koje se igra na jednu utakmicu, sastat će se Borussia Dortmund i Hajduk.

Fantastični bili tići, predvođeni trenerom Marijanom Budimirom i njegovim stručnim stožerom, ove su sezone već eliminirali azerbejdžansku Gabalu, albansku Apoloniju, ukrajinski Šahtar te su, naposljetku, u osmini finala na Poljudu srušili i Manchester City.

Sada ih čeka sraz s Borussijom, koji će se igrati na kultnom Westfalenu, koji u novije vrijeme nosi naziv Signal Iduna Park.

Prvotna lokacija za tu utakmicu bio je Oberhausen, ali je gradonačelnik tog grada zabranio odigravanje navodeći kao obrazloženje "strah od mogućih incidenata".

U Borussiji su se zatim nećkali hoće li utakmicu staviti u svoj trening-kamp, ali kad su uvidjeli da je među navijačima Hajduka ogroman interes za tu utakmicu, odlučili su da će se igrati na Westfalenu.

Prodaja ulaznica započela je u ponedjeljak u 15:00 i već prvog dana prodano je njih više od 3000. Nema sumnje da će se tijekom današnjeg dana i u srijedu do početka utakmice prodati još puno njih te će Hajdukovi juniori imati golemu podršku u Dortmundu.

Brojni navijači iz Dalmacije, ali i drugih krajeva Hrvatske (Slavonija, Kvarner, Zagreb...) spremaju se na put u Njemačku, a neki su u vrijeme dok ovo čitate već i krenuli.

Svima njima priključit će se i navijači iz dijaspore jer Hajduk u tom dijelu Europe ima nekoliko respektabilnih društava prijatelja kluba (Stuttgart, Steyr/Linz, München, Beč, Berlin, Hannover...).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider