Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ludnica na Poljudu

VIDEO Senzacionalni juniori Hajduka pišu povijest: Izbacili Manchester City i izborili četvrtfinale Lige prvaka!

Juniori Hajduka eliminirali su Manchester City i plasirali se u četvrtfinale Lige prvaka.

Galerija Slavlje Hajdukovih juniora Hajduk - Manchester City Hajduk - Manchester City +5 Hajduk - Manchester City

Hajduk je u četvrtfinalu Lige prvaka! Baš kao što je prva momčad Majstora s mora igrala u četvrtfinalu najprestižnijeg klupskog natjecanja 1995., tako su fenomenalni juniori ove godine ušli među osam najboljih u svojoj konkurenciji! Na Poljudu su 2:1 pobijedili i eliminirali Manchester City.

Ovaj uspjeh je tim veći ako se zna da su juniori nastupili bez četvorice igrača koji su priključeni prvoj momčadi (Rokas Pukštas, Dominik Prpić, Marko Capan, baš kao i Luka Vušković koji ionako ne bi mogao igrati u ovom dvoboju zbog crvenog kartona dobivenog protiv Šahtara).

Fantastičnu utakmicu odigrali su igrači Marijana Budimira, vrlo pametno, iznimno mudro protiv favoriziranih Engleza, koristeći pukotine kojih je bilo u njihovoj obrani.

Splićani su do vodstva došli u 24. minuti kada je Roko Brajković iz velike daljine pogodio, nakon što je Cityjev vratar istrčao sa svog gola s ciljem da spriječi Matu Antunovića u obećavajućoj situaciji (taj gol pogledajte OVDJE).

Devet minuta kasnije Noa Skoko je uzeo jednu loptu na centru i onda sjajno vanjskom uposlio Antunovića koji se poigrao sa svojim čuvarom, zaljuljao ga lijevo-desno i zabio u bliži kut Cityjevih vrata (pogledajte OVDJE).

Prije odlaska na odmor City je uspio smanjiti, a umalo i izjednačiti. U 45. minuti je Oscar Bobb okončao pogotkom jednu dobru akciju Engleza, a u posljednjim sekundama prvog dijela imali su dobru šansu za izjednačenje, ali srećom nisu zabili.

U nastavku su gosti uspostavili dominaciju praktički od prve minute, juniori Hajduka su tu i tamo zaprijetili iz kontre, a bili tići su se značajno približili konačnom trijumfu u 84. minuti kada je Finley Burns dobio drugi žuti karton.

Juniori Hajduka već znaju da će u četvrtfinalu, koje se također igra na jednu utakmicu, igrati u gostima protiv pobjednika utakmice Borussia Dortmund - PSG.

Četvrtfinale će se igrati 14. ili 15. ožujka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider