Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slovenac voli hajduk

Navijači Hajduka mole Čeferina: ''Dovedi nam završnicu na Poljud, izvrsna ti je prilika''

Dok navijači Hajduka čekaju informacije o ulaznicama, u isto vrijeme mole Čeferina za promjenu lokacije odigravanja završnice juniorske Lige prvaka.

Galerija Lukša Jakobušić i Aleksander Čeferin Navijači Hajduka u Dortmundu Navijači Hajduka slave s juniorima +7 Stadion u Nyonu

Hajduk se plasirao u polufinale juniorske Lige prvaka. Momčad Marijana Budimira zasluženo je nakon penala prošla Dortmund.

Mladi igrači Hajduka osigurali su završnicu najprestižnijeg juniorskog natjecanja, a osim Hajduka na završnicu stižu Milan, AZ i Sporting.

Hajduk 21. travnja u švicarskom Nyonu igra protiv Milana, a u slučaju prolaska u finale tamo ga čeka pobjednik susreta AZ – Sporting. Finale se igra 24. travnja.

Navijači Hajduka odmah su nakon prolaska Dortmunda krenuli planirati put prema Nyonu, no tu nastaje problem. Previše je zainteresiranih za gostovanje, a stadion u Nyonu ima samo 860 sjedala, no uz stajaća mjesta da se nagurati i pet tisuća ljudi.

Navijači Hajduka u Dortmundu Mnogi ostali u čudu zbog više od pet tisuća Hajdukovih navijača na juniorima u Dortmundu divider

Međutim, broj i od pet tisuća gledatelja premalen je za navijače Hajduka. Sigurno da UEFA neće dati sve ulaznice hajdukovcima, pravo na isti broj ulaznica ostvaruju i navijači ostalih klubova sudionika.

Navijači Hajduka mole Čeferina

Jedina pozitivna stvar koja daje nadu navijačima splitskog kluba je ta da je predsjednik UEFA-e Slovenac Čeferin, a i navijač je Hajduka.

Još smo i ranije pisali da ne bi bilo loše da se turnir prebaci u Ženevu, koja je udaljena od Nyona 30-ak kilometara. Stadion prvoligaša Servettea prima 30 tisuća ljudi i bio bi stvarno idealan za sve koji žele doći u Švicarsku.

Hajdukovci sanjaju Poljud

Od osnutka juniorke Lige prvaka završnica se igra u Nyonu, gdje je i sjedište krovne europske nogometne organizacije, pa bi bio stvarno presedan da se turnir prebaci na drugu lokaciju.

Navijači Hajduka već su počeli s idejama o završnici. Mnogi na društvenim mrežama pozivaju Čeferina da turnir četiriju najboljih europskih momčadi prebaci u Split.

Stadion u Nyonu Stadion u Nyonu (Foto: Guliver image)

Garantiraju mu ispunjeni Poljud i popularizaciju juniorskog natjecanja. Snimke bi se sigurno proširile Europom, a UEFA bi tim potezom oduševila 30-ak tisuća navijača Hajduka koji bi mogli ući na stadion.

''Dovedi nam završnicu na Poljud, izvrsna ti je prilika za popularizaciju juniorskog nogometa'', jedan je od najlajkanijih komentara među navijačima na Facebooku.

No to je sve ideja navijača na društvenim mrežama i daleko je to od same realizacije.

Da se nešto i počne planirati, treba uzeti u obzir da prva momčad Hajduka dočekuje Varaždin 22. travnja, a ranije spomenuti stadion u Ženevi na te je datume slobodan, sigurno da je realnija priča o stadionu u Ženevi. UEFA ne bi otišla iz ''svoje'' Švicarske i nitko joj ne bi mogao prigovoriti, no prebacivanjem u Split sigurno bi se našlo nezadovoljnih navijača Milana, Sportinga i AZ-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider