Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nevjerojatno

Mnogi ostali u čudu zbog više od pet tisuća Hajdukovih navijača na juniorima u Dortmundu

Navijači Hajduka oduševili su sve gostovanjem u Dortmundu. Nitko nikada nije pratio juniore u tolikom broju.

Galerija Navijači Hajduka u Dortmundu Navijači Hajduka slave s juniorima Šimun Hrgović +5 Juniori Hajduka

Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussia Dortmunda, koje su na njihovu Westfalenu izbacili s ukupnih 10:9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca jer je rezultat nakon 90 minuta bio 1:1 (0:0).

Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta kasnije Julian Rijkhoff je izjednačio na 1:1 iz kaznenog udarca.

Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan, koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, a potom je Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju. Do te devete serije svih 16 izvođača, po osam sa svake strane, bilo je iznimno sigurno te nije dalo nikakvu šansu suparničkom čuvaru mreže.

Velika podrška navijača

Samu utakmicu gledalo je točno 16 tisuća navijača, tu brojku je objavio Dortmund za vrijeme utakmice, a od toga je bilo oko pet tisuća navijača Hajduka, koji su od početka vodili atmosferu.

Torcida Spreman je spektakularni doček za juniore Hajduka: Torcida objavila detalje divider

Navijači Hajduka u velikom su broju stigli iz njemačkih gradova, a mnogo njih je u Dortmund potegnulo iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Austrije.

Za vrhunsku atmosferu pročulo se i na društvenim mrežama, pa tako stranci ne mogu vjerovati da je netko u tolikom broju došao podržati juniore.

''Ne, ovo nije utakmica seniorske momčadi. Pet tisuća navijača Hajduka došlo je bodriti svoju juniorsku momčad'', piše portugalski medij Cabine Desportiva.

Ovo su najpopularnije objave o utakmici:

 

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider