Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Korak bliže velikom cilju

Navijači kupili još 1,86 posto dionica Hajduka: Evo koliko sada imaju u svom vlasništvu

Navijači Hajduka, okupljeni u udrugu Naš Hajduk, najveći su dioničar svog kluba poslije većinskog vlasnika Grada Splita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijači Hajduka okupljeni u udrugu Naš Hajduk kupili su još 10.000 dionica Hajduka i time svoj udio u vlasničkoj strukturi povećali na 30,12 posto.

Tih 10.000 dionica predstavlja 1,86 posto i Naš Hajduk ih je kupio iz stečajne mase tvrtke 'Kerum d.o.o. u stečaju' za 455.028,25 kuna.

Ponuda za kupnju ovog paketa dionica poslana je u listopadu prošle godine te je na današnjoj Skupštini vjerovnika na Trgovačkom sudu donesena odluka o prodaji Našem Hajduku, a odmah potom potpisan je i ugovor kojim je Naš Hajduk postao vlasnik dodatnih 1,86 posto dionica.

"Kupnja svakog novog paketa dionica uvijek je prilika za prisjetiti se kako su generacije navijača prije nas o tome sanjale. Sretni smo i ponosni što možemo to pretočiti u djelo i što su danas, u 2022. godini, navijači vlasnici 30,12 posto Hajduka", poručuju navijači Hajduka.

Trenutna vlasnička struktura Hajduka je takva da je Grad Split većinski vlasnik sa 65,92 posto, slijedi Naš Hajduk s 30,12 dok svi ostali dioničari zajedno imaju u svom vlasništvu manje od četiri posto Hajduka.

Ovo stjecanje 1,86 posto dionica za navijače Hajduka predstavlja novi korak bliže svetom cilju, a to je stjecanje većinskog paketa dionica svog kluba.

U sklopu projekta Za sva vrimena navijači Hajduka svaki mjesec, što mjesečnim donacijama što jednokratnim uplatama, prikupljaju stotine tisuća kuna kako bi otplatili 24,53 dionica koje su kupili od tvrtke Tommy. Sukladno sponzorskom ugovoru između Hajduka i Tommyja, iznos koji navijači plate za kupljene dionice automatski se prosljeđuje na račun Hajduka što u praksi znači da navijači izravno sponzoriraju Hajduk, na zadovoljstvo svih uključenih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider