Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Simboličan natpis

Sjajna gesta navijača poznatog kluba: Dizajnirali posebne majice i prodali ih više od 34 tisuće

U Danskoj je posljednja prvoligaška utakmica odigrana 9. ožujka, a sezona bi se uskoro trebala nastaviti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U jeku pandemije koronavirusa navijači su, kako u Hrvatskoj tako i u drugim europskim zemljama, pokazali veliko srce i pripomogli u brojnim kritičnim situacijama.

No, navijači danskog prvoligaša Brondbyja odlučili su otići korak dalje.

Kako bi pomogli svom klubu da što lakše preboli financijske udarce koje trpe zbog koronavirusa, odlučili su dizajnirati posebne majice i prodavati ih te sav prihod donirati klubu.

Riječ je o tzv. trening-majicama, ne klasičnim dresovima, na kojima na prednjoj strani stoji natpis "Aldrig Alene" što u prijevodu s danskog znači "Nikad sami".

Odjek ove akcije je bio fantastičan: prodano ih je ukupno 34.369, a budući da su se prodavale po cijeni od 54 eura, Brondby je zaradio preko milijun i 800 tisuća eura.

Pored ove inicijative i toga što su pojedinačno kupili majice, navijači su sami prikupili oko 18 tisuća eura i kupili 350 majica te ih podijelili onima slabijeg imovinskog stanja koji si nisu mogli priuštiti kupnju.

Ovih nešto manje od dva milijuna eura dobro će doći Brondbyju koji ima plaće igrača među najvišima u Danskoj, a protekla dva i pol mjeseca, otkako je prekinuto danskog prvenstvo, nema baš nikakvih prihoda.

Inače, Danci nastavljaju sezonu u četvrtak 28. srpnja, a Brondby će na terenu u utorak 2. lipnja, kada će biti domaćin Sonderjyskeu.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider