Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NEVJEROJATNO

Bizarno: Stigao u Italiju na utakmicu pa se izgubio i deset godina živio na ulici

Bizarna i nevjerojatna je priča jednog navijača švicarskog Basela.

Stadion Giuseppe Meazza (Foto: Afp)

Zamislite da odete u drugu državu na utakmicu s prijateljima podržati voljeni klub. Nazovimo taj klub Basel, državu Italija, a stadion San Siro, odnosno Giuseppe Meazza u Milanu. Stadion na kojem je Basel gostovao protiv milanskog Intera u natjecanju kvalifikacija Lige prvaka.

Isto tako zamislite da odete na WC, u trenutku se zbunite i izgubite te naposljetku počnete živjeti na milanskim ulicama. I to potraje deset godina. Zvuči vam nevjerojatno. No, kako prenose mediji, upravo se to dogodilo navijaču Basela, umirovljeniku Rolfu Bantleu.

Izgubio se pa osjetio slobodu

Bantle je 2004. godine s prijateljima otputovao na susret koji je završio pobjedom Intera 4:1, a u jednom trenutku od njih se odvojio radi ispunjavanja fizioloških potreba. Nakon obavljene nužde dezorijentirao se i više ih nije mogao pronaći. Kako je bio bez obaveza, nakon napuštanja stadiona odlučio je ostati na ulicama Milana.

"Počeo sam odjednom uživati u slobodi. Sve je počelo tako da sam se našao u drugačijem sektoru stadiona. U džepu sam imao oko 20 eura, a nisam imao telefon, pa sam odlučio lutati Milanom. Ljudi su mi počeli davati hranu i cigarete, a jedan student dao mi je vreću za spavanje", svoju je priču Bantle izrekao švicarskim novinama Schweiz am Sonntag.

Prijatelji su prijavili Bantleov nestanak, no brzo ga se prestalo tražiti. Naime, on nije imao obitelj, a živio je u rehabilitacijskom centru u kojem se liječio od pretjeranog konzumiranja alkohola.

Na ulicama Milana proveo je gotovo 11 godina. Često je posjećivao knjižnicu, a tuširao se jednom tjedno u javnoj kupaonici. Ostao je u Milanu sve dok nije pao i doživio ozljedu bedrene kosti. Milanski liječnici tada su vidjeli da u Italiji nije zdravstveno osiguran, nakon čega su kontaktirali Švicarsku.

Bantle se tada vratio kući i od 2015. godine živi u domu za umirovljenike. Kaže kako se vratio u pravo vrijeme, odnosno da mu je deset godina na milanskim ulicama bilo dosta.

Što reći? Pazite se kad idete na gostovanje, štošta se može dogoditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider