Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DANAC IGRA NEVJEROJATNO

Serija iz snova Christiana Eriksena: Vratio se, osigurao Brentfordu ostanak i potopio prvaka Europe

Prije dva mjeseca Danac je pojačao Brentford

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana zimskog prijelaznog roka dogodio se na neki način najzanimljiviji ovosezonski transfer u engleskoj Premier ligi. Brentford je otkrio kako je svoje redove pojačao Christianom Eriksenom.

Nakon onih nemilih scena s Parken stadiona, gdje smo svi prije svega bili zabrinuti za njegov život, mnogi su bili skeptični po pitanju njegovog povratka na teren, tek nešto više od pola godine kasnije. Išlo se toliko daleko da se vjerovalo kako će mu Brentford biti tek pokušaj povratka. Dva mjeseca kasnije, Eriksen iza sebe ima seriju partija usporedivu s najboljim danima karijere.

Već samim upadanjem u prvi sastav Brentforda pokazao je kako je mentalno potpuno spreman, a to je samo potvrdio i povratkom u reprezentaciju te pogotkom na stadionu gdje je u lipnju prošle godine srčani udarac doživio. Seriju sjajnih partija nastavio je na Stamford Bridgeu.

Mozak u sredini terena

Iako je Vitaly Janelt zbog krasna gola proglašen igračem utakmice, upravo je Eriksen bio mozak veznog reda momčadi koja je iz minusa od 1:0 došla do pobjede 1:4 nad aktualnim prvakom Europe. Osim toga je bio strijelac pogotka za 1:2. Dirigirao je veznim redom, prema statistici odigrao tri ključna dodavanja i uistinu je izgledao kao da se ništa ozbiljno nedavno nije dogodilo.

Pogotke s utakmice možete pogledati OVDJE.

Tri od posljednje četiri utakmice Brentforda Eriksen je odigrao svih 90 minuta, a njegova je momčad sva tri puta slavila uz ukupnu gol razliku 9:2. Momčad se prije toga našla u nizu od osam utakmica bez pobjede uz samo jedan osvojeni bod te se pojavio strah od borbe za ostanak. Ipak, sad su otplovili u mirne vode, s 11 bodova više od 18. Watforda te osam više od Evertona, koji je prvi iznad crte.

Odabirom kluba je potpuno pogodio

Velike zasluge za to nosi upravo Danac, koji je očito odabrao pravi klub, nesumnjivo vođen motivom da taj klub ima izrazitu dansku crtu, on trenera Franka preko nekoliko suigrača pa do vlasnika Matthewa Benhama i njegovih poslova u toj državi.

Mnogi će živjeti neko vrijeme u strahu samo gledajući Eriksena na terenu, ali vidljivo je da on ponovno uživa i da je odluka o nastavku karijere, s ovog gledišta bila dobra. Uostalom, s istim uređajem u svojim prsima, s defibrilatorom, igra i Daley Blind, ali priča nije toliko potencirana jer mu se nije dogodio problem na terenu i pred milijunskim TV auditorijem.

Eriksen je tako drugi veliki igrač koji je ove sezone "uskrsnuo" na terenima Premier lige. Prvi je naravno Philippe Coutinho, koji je u rekordnom roku postao ključni čovjek Stevena Gerrarda u Aston Villi. Eriksen sve više izgleda kao ključni čovjek "The Beesa" i uistinu je lijepo sve to kao ljubitelj nogometa promatrati. Automatski je i klub dobio kojeg simpatizera ili čak navijača više.

Tko je idući kojem će povratak na engleske terene probuditi usnulu karijeru? Sve se više priča o Edenu Hazardu, koji bi mogao obući crno-bijeli dres, onaj koji će nadolazećeg ljeta biti itekako poželjan. A to će onda također biti jedna sjajna priča. Puno je onih koji u sportu vole upravo to, ono što budi neku dodatnu emociju, ne samo navijačku nego i čisto ljudsku.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider