Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brutalna poruka Torcide

Navijači slave veliku i simboličnu pobjedu: Kupili Hajdukove dionice koje je imao Igor Štimac!

Naš Hajduk kupio je 0,37 posto dionica Hajduka koje je u svom vlasništvu imao Igor Štimac.

Igor Štimac (Foto: Paun Paunović/Cropix)

Navijači Hajduka okupljeni u udrugu Naš Hajduk na današnjoj javnoj dražbi održanoj u Zagrebu kupili su 2000 dionica Hajduka (to je 0,37 posto od ukupnog broja) po cijeni od 123.600 eura. Nakon te kupnje navijači u svojem vlasništvu imaju 30,49 posto dionica voljenog kluba.

Tih 2000 dionica bile su u vlasništvu Igora Štimca, ali našle su se na javnoj dražbi nakon što je Štimac zbog dugova ovršen. Naime, on je izgubio sudski spor s poduzetnikom Dragutinom Kamenskim, vlasnikom velike građevinske tvrtke Kamgrad. Slijedom toga, nad Štimcem je provedena ovrha u sklopu koje je ostao bez tih dionica Hajduka koje je imao.

Štimac je inače prije 20-ak godina posudio novac Hajduku zajedno s još trojicom legendarnih Vatrenih (Alen Bokšić, Aljoša Asanović, Slaven Bilić), a prilikom preoblikovanja Hajduka iz udruge građana u sportsko dioničko društvo, koje je provedeno 2008. godine, potraživanje koje je Štimac imao prema Hajduku pretvoreno je u dionice. Sada su te dionice, koje je Štimac izgubio, kupili navijači.

Povodom kupovine Štimčevih dionica ovako su reagirali u Našem Hajduku:

"Kao i dosad, pratili smo situaciju s dionicama Hajduka i iskoristili priliku da povećamo svoj vlasnički udio. Ovaj paket dionica manji je od onih koje smo prethodno kupovali, ali za navijače i članove Kluba ima veliku simboliku jer smo ovom kupovinom raskinuli i zadnju sponu Igora Štimca s Hajdukom uklonivši ga s liste dioničara Kluba. Riječ je o osobi koja je svojedobno prijetila Torcidi i koja je dugi niz godina sustavno blatila, vrijeđala, omalovažavala i izrugivala navijače te obezvrjeđivala ideju poštenog, transparentnog i članskog Hajduka", rekao je predsjednik Našeg Hajduka Dino Marković.

Torcida je u objavi na svojem Facebooku bila prilično žestoka. Njihov komentar prenosimo u cijelosti:

"Neprijatelj Torcide, oličenje svega što nismo željeli da naš Klub bude i simbol vremena za koje smo čvrsto odlučili da se neće ponoviti, utjelovljenje svega protiv čega smo se gotovo dva desetljeća borili. Onaj koji je navijače nazivao razbojnicima i žicarima, blatio i vrijeđao, a pri tome se nije libio šurovati s raznim polusvijetom, od danas više nije njegov dioničar!

Od čekića na stolu 2005. godine do današnje javne dražbe na kojoj smo kupili 2000 (0,37 %) dionica za 123.600 eura s kojima smo stigli do 30,49 % dionica Kluba vodilo nas je srce i vjera u Hajduk koji je pošten, transparentan i članski klub, odnosno sve ono što kokošari, kriminalci, političari, mutikaše i njihova svita nisu željeli da bude.

Nismo odustali od svoga Kluba niti smo ga pustili strvinarima. Naše su namjere oduvijek iskrene i časne, s jedinim ciljem: uspješni Hajduk u rukama onih koji ga najviše vole - njegovih navijača.

O tvojim namjerama i ciljevima najviše govore poslovni 'uspjesi', ortaci i tvoji glasnogovornici, pa ti jedino možemo ponoviti: Igore, odjebi!" poručila je Torcida.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider