Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treća zaredom

Napoli šokirao Milan na San Siru i preuzeo vrh ljestvice Serie A

Napoli je treći put zaredom srušio Milan na San Siru.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U derbiju sedmog kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na San Siru pobijedio Milan sa 2-1 preuzevši vrh ljestvice.

Golove za goste zabili su Matteo Politano (55-11m) i Giovanni Simeone (78), dok je pogodakl za Milan zabio Olivier Giroud (69).

Zanimljivo, bila je to već treća uzastopna pobjeda Napolija na San Siru.

Jose Mourinho VIDEO Mourinho potpuno izgubio živce, istrčao na teren i urlao na suca pa dobio crveni karton divider

Milan je daleko bolje krenuo u susret i u 13. minuti je mogao do vodstva. Olivier Giroud je primio točan pas u šesnaestercu i odmah pucao. Međutim, pogodio je vratnicu. Francuski napadač je imao odličnu priliku i u 25. minuti, međutim pucao je preko gola.

Tri minute kasnije Rade Krunić je pucao glavom nakon ubačaja iz kornera. no Alex Meret je obranio. Napoli je u prvom dijelu imao samo jednu pravu priliku, Khvicha Kvaratskhelia je u 42. minuti pucao, ali neprecizno.

Atalanta slavi pobjedu u Rimu Atalanta pobjedom u Rimu do prvog mjesta divider

Gosti su u nastavku susreta zaigrali bolje i u 52. minuti su došli do prednosti. Kvaratskhelia je pao nakon duela s Destom u kaznenom prostoru, a sudac Mautizio Mariani je nakon pregleda video snimke pokazao na bijelu točku. Matteo Politano je bio siguran za vodstvo gostiju.

U 68. minuti Junior Messias je odlično pucao. no gostujući vratar Meret je bio spreman. Samo minutu kasnije "Rossoneri" su izjednačili. Hernandez je sjajno probio po lijevom krilu uputivši povratnu loptu do Girouda koji je ovoga puta bio precizan za 1-1.

Monza slavi pobjedu protiv Juventusa Golemo iznenađenje u Italiji: Juventus šokantnim porazom produbio veliku krizu divider

Međutim, radost domaćih navijača nije dugo trajala. U 78. minuti Giovanni Simeone je na ubačaj Maria Ruija lijepo glavom zabio za 2-1. Bio je to njegov prvi gol za Napoli u prvenstvu otkako je u kolovozu stigao na posudbu iz Verone. Sin trenera Atletico Madrida Diega Simeonea, zabio je i u Ligi prvaka u pobjedi protiv Liverpoola.

Milan je mogao do remija u 87. minuti, no Pierre Kalulu je iz neposredne blizine pogodio vratnicu.

Napoli se ovom pobjedom izjednačio na vrhu ljestvice s Atalantom, no ima bolju razliku pogodaka od momčadi iz Bergama.

gol expired Senzacionalni Udinese pobijedio i Inter i privremeno zasjeo na vrh Serie A! divider

Tablica Serie A:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider