Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Puno sreće za Lazio

Gradski rival pomogao Staroj dami: Napoli prosuo bodove, Juve može početi slaviti

Napoliju su ostale samo teoretske šanse za osvajanje naslova prvaka.

Tuga Napolija (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Napoli je u 36. kolu talijanskog prvenstva na svom terenu odigrao 2:2 Torinom i praktički se oprostio od naslova prvaka.

Juventus sada ima šest bodova prednosti dva kola prije kraja. U slučaju bodovnog izjednačenja, međusobni omjer vodeća dva kluba je izjednačen i gleda se gol razlika; Juve ima +61, a Napoli +45 i samo neviđeno čudo može spriječiti Staru damu u osvajanju sedmog uzastopnog naslova prvaka.

Napoli je u utakmici protiv Torina dva puta vodio, ali gosti su oba puta uspjeli doći do izjednačenja. U 25. minuti Mertens je zabio za 1:0, ali je u 55. izjednačio Baselli. U 71. minuti Hamšik vraća domaćine u vodstvo, ali De Silvestri je u 83. zabio i pogurao gradske rivale prema naslovu.

Zanimljivo je bilo i u susretu Lazija, koji se bori za Ligu prvaka, i Atalante koja lovi plasman u Europsku ligu. Utakmica u Rimu na kraju je završila 1:1, a zadovoljniji rezultatom može biti Lazio: Atalanta je krajem utakmice u potpunosti nadigrala Lazio, ali propustili su nekoliko vrlo izglednih šansi za pobjednički gol.

Atalanta je povela već u drugoj minuti golom Barrowa, a Caicedo je postavio konačni rezultat u 24. minuti.

Zanimljivo je bilo i u derbiju začelja između Chieva i Crotonea. Chievo je slavilo s 2:1 te preskočilo Crotone na tablici; klub iz Verone sada se nalazi na 15. mjestu, dok je Crotone 16. s istim brojem bodova.

U ranijoj utakmici Inter je upisao važna tri boda protiv Tudorova Udinesea.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider