Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brugge briljira

Napoli demolirao Ajax u Amsterdamu: Kopljanici poveli, a onda je uslijedila oluja

Napoli je pobijedio Ajax 6:1 u Amsterdamu u 3. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka...

Igrači Napolija slave pobjedu (Foto: Afp)

Skupinom A dominira Napoli koji je odigrao novu sjajnu utakmicu te je upisao i treću pobjedu. Ovaj put Napoli je slavio u Amsterdamu kod Ajaxa čak 6-1 premda je domaći sastav poveo golom Kudusa u 9. minuti.

Hakan Calhanoglu Inter srušio Barcelonu u Milanu: Calhanoglu s distance matirao Ter Stegena divider

No, primljeni gol nije ni malo obeshrabrio Napoli već ga je očito razljutio te je talijanska momčad već do kraja poluvremena imala vodstvo 3-1. Redom su zabijali Raspadori u 18. i Di Lorenzo u 33. minuti udarcima glavom, dok je Poljak Zielinski u 45. minuti dodatno uzdrmao domaćina golom za 3-1.

Napoli demolirao Ajax u Amsterdamu

Na tome Napoli nije stao već je odmah na startu drugog poluvremena, u 47. minuti, Giacomo Raspadori zabio svoj drugi, a Napolijev četvrti pogodak. Do kraja susreta još su zabijali Gruzijac Kvarackelia i Argentinac Simeone, s tim da je Ajax od 73. minute imao igrača manje nakon drugog žutog kartona Tadića.

Napoliju je ovo bila sedma uzastopna pobjeda kombinirao u Serie A i Ligi prvaka.

U drugom ogledu ove skupine neuvjerljivi ove sezone Liverpool je na svom Anfieldu svladao Rangers s 2-0 u ogledu gdje je dominirao od prve do zadnje minute. Poveo je Liverpool golom Alexander-Arnolda iz slobodnog udarca već u 7. minuti, a potvrda pobjede dogodila se u 53. kada je Salah bio miran i precizan s bijele točke.

Igrači Marseillea slave pogodak na Velodromeu Bayern razorio Viktoriju, a Marseille srušio Sporting: Tudor upisao prvu pobjedu u Ligi prvaka divider

Borna Barišić je kao i cijela gostujuća obrana imao puno posla na ovoj utakmici, a odradio je svih 90 minuta, dok je Antonio Mirko Čolak, prvi strijelac Rangersa ove sezone, u igru ušao u 73. minuti. Imao je Čolak jednu dobru šansu nakon ulaska, ali je iz blizine pogodio u domaćeg vratara Alissona.

Napoli je prvi na ljestvici s devet bodova, Liverpool ima šest, Ajax tri, dok je Rangers bez bodova.

Brugge srušio i Atletico

Kako Napoli vlada situacijom u skupini A takav je belgijski Club Brugge u skupini B gdje je dobio sve tri utakmice te još nije primio pogodak (7-0). U ovom 3. kolu Club Brugge je doma svladao madridski Atletico 2-0. Nakon iznimno lijepe akcije Club Brugge je poveo u 36. minuti golom Sawaha, dok je Ferran Jutgla u 62. povećao na 2-0.

Gostima iz Madrida se otvorila šansa u 76. minuti, no tada je Antoine Griezmann s bijele točke pogodio vratnicu, a u prvoj sljedećoj akciji Francuzu je poništen pogodak nakon zaleđa.

Na Dragao stadionu Porto je uz istih 2-0 svladao Bayer. U prvom poluvremenu je svaka momčad postigla po pogodak, ali su oba poništena, dok u 45. minuti Čeh Schick nije realizirao jedanaesterac za goste iz Leverkusena. Kazna za to je uslijedila u nastavku kada je Porto zabio dva gola za prvu pobjedu u skupini. Sanusi u 69. i Galeno u 86. su bili strijelci.

Club Brugge ima devet bodova nakon 270 minuta, a preostale tri momčadi su na tri boda.

Remi u Frankfurtu

U skupini D su Eintracht i Tottenham u Frankfurtu odigrali 0-0 premda su oba sastava imala veliki broj dobrih prilika. Tottenham je dominirao u prvom dijelu, ali dvije sjajne šanse Kanea, kao i jedna Sona, su ostale neiskorištene. U drugom dijelu je sve opasnije prijetio i Eintracht, ali je na kraju susret završio bez pogodaka.

Za domaćina je cijelu utakmicu odigrao Kristijan Jakić, dok je Ivan Perišić za Tottenham igrao do 71. minute. Hrvoje Smolčić je dvoboj odgledao s domaće klupe za pričuve. Ranije u ovoj skupini je Marseille, sastav kojeg vodi hrvatski trener Igor Tudor, svladao Sporting 4-1 pa tako na ljestvici vodi Sporting sa šest bodova. Po četiri imaju Tottenham i Eintracht, dok je Marseille na tri.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider