Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZAVRŠEN TEŽAK POSAO

Napokon završena trakavica Barcelone i Chelseaja, plavima dolazi ogromno pojačanje u napad

Samo osam mjeseci proveo je Pierre Emerick Aubameyang izvan Londona.

Pierre Emerick Aubameyang (Foto: Afp)

Cijeli ovoljetni prijelazni rok gotovo da smo pratili svojevrsnu bitku Barcelone i Chelseaja. Kako oko nekih igrača koje su oboje imali želju dovesti u svoje redove, poput Raphinhe i Julesa Koundea, koji su završili u Barceloni, tako oko nekih potencijalnih transfera između ta dva kluba.

Takav posao odrađen je posljednjeg dana prijelaznog roka i to posao na kojem se radilo već neko vrijeme. Centralna figura istog je Pierre Emerick Aubameyang, koji postaje novim članom Chelseaja, no Barcelona je u poslu jako dobro prošla.

Prije osam mjeseci došao je besplatno

Naime, za nogometaša kojeg su u siječnju doveli bez odštete uspjeli su uprihoditi Marcosa Alonsa, sjajnog ofenzivnog lijevog bočnog braniča i dodatnih 6.5 milijuna funti.

Pierre-Emerick Aubameyang Aubameyang opisao detalje horora kojeg je prošao: "Kukavice su upale i ozlijedili su mi čeljust" divider

Aubameyang se tako vraća u London, no ne u Arsenal, čiju je do siječnja nosio kapetansku traku te za koga je odigrao 163 utakmice i postigao 92 pogotka. Umjesto toga će pojačati Chelsea, koji nakon odlaska Wernera i Lukakua na rosteru niti nema pravog napadača. Odnosno, nije imao sve do danas.

Što se tiče Alonsa, on je za Chelsea odigrao 212 utakmice te je upisao za bočnog braniča impresivnih 29 pogodaka i 23 asistencije. U Barcelonu će sigurno pronaći svoju ulogu i minutažu, posebno jer ga je Xavi još od početka ljeta imao na listi želja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider