Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
napredak

Napokon: Na Svjetskom prvenstvu navijači će odmah na ekranu moći pogledati sporne situacije

Razgovor sudaca između sebe slušat će se u Sobi za analizu videa.

Veliki ekran na utakmici (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kada na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koje počinje 14. lipnja, suci budu koristili kao pomoć u spornim situacijama videoanalizu (VAR), navijači će to moći pratiti uživo na velikom ekranu na stadionima, rečeno je na seminaru koji se održava u Firenci.

FIFA na taj način želi jasno predstaviti odluke sudaca navijačima.

"Naravno, svjesni smo važnosti komunikacije i unutar i izvan stadiona", rekao je Sebastian Runge koji je danas zadužen za inovacije u FIFA-i na seminaru u Firenci.

"Prikazat ćemo sve grafike i usporene snimke bilo koje sporne situacije na velikim ekranima na stadionu", dodao je Runge.

Sva komunikacija na utakmicama na SP-u u Rusiji bit će poslana jednoj osobi u tzv. Sobu za analizu videa. Ta bi osoba trebala imati uvid u sve događaje, trebala bi vidjeti što sudac vidi i čuti svu njegovu komunikaciju s pomoćnicima.

Ta će osoba pružiti relevantne informacije što je prije moguće i komentatorima i onima koji su odgovorni za ekrane na stadionima.

Tumačenje videozapisa također će se moći pratiti na internetskoj stranici FIFA-e, aplikaciji i na televizijskim ekranima širom svijeta, otkrio je Runge.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider