Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pobjeda i na tribinama

Maksimir podsjetio na najljepše dane: Napokon neće biti kazni

Na Maksimiru je hrvatska reprezentacija nakon dvije godine prvi put zaigrala pred svojim navijačima.

Pune dvije godine hrvatski su navijači čekali da na domaćem terenu u jednoj kvalifikacijskoj utakmici mogu bodriti nogometnu reprezentaciju. Zato je Maksimir bio rasprodan, a u ovom slučaju to je značilo da se protiv Ukrajine okupilo točno 27.350 gledatelja koji su bili detaljno pregledani prilikom ulaska na stadion.

Oni koji su znali izazivati nevolje, pirotehnikom ili skandiranjem, nisu se pojavili ili su odlučili poštedjeti ovu utakmicu okršaja s čelnicima HNS-a. Sve je prošlo bez incidenata koje su najavljivali prvenstveno čelnici organa reda. Nije ni važno jesu li bili spriječeni ili nisu ni bili planirani, važno je da je sve prošlo u najboljem redu.

Cijeli dan je u Zagrebu vladala prava navijačka atmosfera bez ijednog incidenta. Za to su se pobrinuli i gostujući navijači koji su u Hrvatsku stigli u velikom broju. Stizali su većinom autobusima iz daleke Ukrajine i bili su sjajno raspoloženi.

Ukrajinci i Hrvati prijateljski raspoloženi

Ukrajinci smatraju Hrvate prijateljskim narodom, pogotovo nakon nedavnih ratnih zbivanja u njihovoj zemlji. Zbog toga nikakvih navijačkih čarki nije bilo niti su se očekivale. Gosti su se zabavljali u centru grada te zajedno s hrvatskim navijačima krenuli prema maksimirskom stadionu.

Prije toga je na stadionu Hrvatskog dragovoljca u Sigetu odigrana prijateljska utakmica između službenih navijačkih udruga, a prije utakmice je delegacija ukrajinskih navijača položila vijence kod spomenika BBB-a poginulih u Domovinskom ratu.

Na samom stadionu atmosfera je bila užarena, vidjelo se da je hrvatskim navijačima nedostajala reprezentacija koju u kvalifikacijama nisu mogli gledati zbog kazni UEFA-e i FIFA-e.

Jeste li zadovoljni igrom i pobjedom protiv Ukrajine?

Ukupno glasova:

Bez skandiranja zbog kojih je Hrvatska i kažnjena

Podsjetimo, FIFA je HNS kaznila s dvije utakmice pred praznim tribinama (Turska i Island) i 150 tisuća franaka zbog fašističkih skandiranja na prijateljskim utakmicama prije godine dana. Dakle ne zbog bacanja baklji i drugih huliganskih ispada, već zbog povika koji veličaju fašistički režim iz 2. svjetskog rata.

Skandiranje ''Za dom spremni'' moglo se čuti u nekoliko navrata na prijateljskoj utakmici u Osijeku protiv Izraela te nekoliko dana kasnije u Budimpešti protiv Mađarske.

Srećom, na Maksimiru je ovog petka atmosfera bila fantastična i bez ovih skandiranja, naročito u prvom dijelu utakmice. Hrvatski navijači pokazali su kako se navija za svoju reprezentaciju, opet je Maksimir podsjetio na neke ljepše dane.

Treba pohvaliti i gostujuće navijače kojih je stiglo oko tri tisuće i koji su žestokim navijanjem također pridonijeli pravoj nogometnoj atmosferi kakva dugo nije viđena na ovom stadionu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider