Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
osudili napad

Napali igrače Dinama u Osijeku: Oglasio se i zagrebački klub s detaljima

Dinamo je osudio napad na njihove mlade igrače.

Osijek (Foto: Dorian Horvat/Cropix)

Nedavno su u Osijeku napadnuti mladi igrači Dinama. U-17 momčad Modrih gostovala je u Slavoniji gdje ih je zatekao verbalni napad.

Sve je objavio Dinamo i poslao poruku u službenom priopćenju.

Dinamo je osudio napad na njihove mlade igrače.

Robert Prosinečki i Dubravko Šimenc Slavni Hrvat opleo po Gradu Zagrebu: "Mene je sram! Ispričavam se izborniku Ivici Tucku" divider

''GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U-17 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playa, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača.

Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež'', objavio je Dinamo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX