Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
sretno, dejane!

Nakon šest godina Lovren napustio Liverpool i otišao u novi klub: Klopp i Salah emotivno se oprostili

Dejan Lovren novi je igrač ruskog Zenita iz Stankt-Peterburga.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon osvojenog naslova prvaka Engleske, prvog za Liverpool u 30 godina, Dejan Lovren i službeno je napustio Anfield, objavio je aktualni prvak Europe, Engleske i svijeta. Lovren je potpisao ugovor s ruskim Zenitom iz Sankt-Peterburga, ovogodišnjim osvajačem ruskog Kupa.

''Možemo potvrditi kako je Dejan Lovren prešao u Zenit. Svi u klubu zahvaljuju Dejanu na njegovu briljantnom doprinosu tijekom godinu te mu žele sve najbolje u novom izazovu'', napisao je Liverpool na službenom profilu na Twitteru.

gol expired Luka Modrić stigao u svoj Zadar, sad vidimo zašto još uvijek igra na najvišoj razini divider

Zenit je također potvrdio transfer čestitkom na svojim društvenim mrežama, no iznos cijene transfera zasad nije poznat. Nagađalo se o cifri od 10 milijuna eura, a u Zenitu bi 31-godišnji Lovren trebao provesti tri sezone.

Lovren je prije šest godina stigao u Liverpool iz Southamptona te se s Redsima popeo na sam krov svijeta. U dvije godine Lovren je osvojio Ligu prvaka, Svjetsko klupsko prvenstvo i Premierligu te je igrao finale Svjetskog prvenstva s Hrvatskom.

gol expired Rakitić korača prema engleskom velikanu: Barcelona želi buntovnog talenta i nudi trampu divider

Klopp: Tko će sad biti Salahov najbolji prijatelj?

Od Lovrena se lijepim riječima oprostio i Jurgen Klopp.

''Još jedna legenda Liverpoola koja odlazi. Bio je važan dio ove momčadi. Kad sam stigao ovamo, imao sam sliku u glavi Lovrena koji snažno pogađa glavom gol u prijateljskom susretu s Borussijom. Odigrao je neke supervažne utakmice i postigao neke od naših najvažnijih pogodaka.

Odličan igrač i odlična osoba koja govori čak pet jezika. Neki dan smo se zapitali tko će sad biti najbolji prijatelj s Moom. Njih dvojica bila su stvarno najbolji prijatelji. Nedostajat će nam.''

A njegov najbolji prijatelj Mo Salah bio je posebno emotivan.

''Ne znam kako to reći. Znaš kako se osjećam. Svima ćeš nam jako nedostajati, naročito meni. Za mene je on nevjerojatan igrač i veliki prijatelj. Bio si sjajan na terenu i izvan njega. Volim te puno. Hvala ti na svemu što si učinio za klub i za mene. Želim ti sve najbolje u novom klubu i karijeri, uživaj s obitelji. Vidimo se uskoro.''

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider