Čini se da se tržište zakotrljalo, transferne spekulacije u punom su jeku. 

Pozivajući se na dobro obaviještene izvore, francuski Foot Mercato piše da je Barcelona ponudila Arsenalu Ivana Rakitića i Artura Vidala u zamjenu za Mattea Guendouzija, 21-godišnjeg francuskog veznjaka koji već tjednima trenira odvojeno od prvog sastava i vjeruje se da će biti prodan.

Guendouzi se odbio ispričati za neprimjereno ponašanje koje je iskazao na utakmici s Brightonom sredinom lipnja, ali i za neke disciplinske prekršaje koji su se nakupili posljednjih mjeseci. Zbog toga nije bio u kadru u sljedećih osam Arsenalovih utakmica. Guendouzi ima ugovor do ljeta 2022., no vjeruje se da će ga Topnici uskoro prodati. Na Transfermartku je procijenjen na 40 milijuna eura.

Čini se da je Barcelona jako zainteresirana. Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu javno je obznanio da Katalonci nemaju previše keša i da nove igrače mogu dovesti jedino ako klubovi s kojima će poslovati pristanu na razmjene.

Barca za mladog Francuza nudi Arsenalu dvije kombinacije: Rakitića i Vidala ili Philippea Coutinha, plus da im Arsenal isplati pedesetak milijuna eura keša. Za Guendouzija je bio zainteresiran i milanski Inter, no Talijani su navodno prepustili Francuza Barceloni. To bi moglo značiti da su pri kraju pregovori oko Lautara Martineza.