Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napeta borba za titulu

1. HNL nikad nije bila izjednačenija: Čak četiri momčadi su na vrhu tablice, a Gorici bježe samo bod

Čak četiri momčadi su bodovno izjednačene na vrhu prvenstvene ljestvice HT Prve lige.

Kiksevi Dinama i Osijeka, porazi Hajduka u dva derbija i jako dobra Rijeka, sve nam je to donijelo popriličnu izjednačenost na vrhu ljestvice HT Prve lige.

Po trinaest bodova imaju Dinamo, Rijeka, Hajduk i Osijek, ali Dinamo i Rijeka imaju po utakmicu manje pa su u malo prednosti pred Splićanima i Osječanima.

 Samo bod manje ima Gorica, pa slijede Lokomotiva, Šibenik, Istra 1961, Slaven i Hrvatski Dragovoljac.

Novi HNL vikend već večeras otvaraju Gorica i Dragovoljac, sutra igraju Dinamo i Šibenik, Rijeka i Slaven Belupo, a u nedjelju kolo završavaju Istra 1961 i Hajduk te Lokomotiva i Osijek.

Uoči utakmice sa Istrom, trener Hajduka Jens Gustafsson najavio je utakmicu, ali i odgovorio na pitanje je li zadovoljan kadrom nakon što su posljednjeg dana prijelaznog roka stigli Nikola Katić i Marco Fossati.

"Predsjednik i sportski direktor su odradili odličan posao jer su mu dali sve što mi je potrebno da se uključimo u borbu za titulu prvaka. Nemam isprika za to, dat ćemo sve od sebe da pobijedimo u svakom susretu", rekao je trener Splićana koji je još jednom potvrdio da je cilj ove sezone, borba za naslov.

Čak devet igrača dovela je ova uprava Hajduka, Marko Livaja i Lovre Kalinić su ostali u momčadi, dok je vraćen Marco Fossati, a kao novi igrači dovedeni su napadač Jan Mlakar, veznjaci Krovinović, Vuković te braniči Katić, Elez i Lovrencsics. Sve za ravnopravnu borbu za vrh ljestvice.

Osim trenera Hajduka, nastavak sezone najavio je trener Dinama Damir Krznar kojeg sutra čeka susreta protiv Šibenika, a onda u četvrtak West Ham na startu Europske lige.

Dinamo je jedina momčad iz HNL-a ove sezone koja igra Europu, pa je logično pitanje s kakvim sastavom će igrati domaće utakmice, a s kakvim europske utakmice. 

"Bit će tu svega dvije, tri izmjene u odnosu na sastav protiv West Hama, ali isto tako u ovom sastavu dajemo priliko da se svi uigramo za ono što nas očekuje, tako da neće biti previše rotacija", rekao je Krznar.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider