Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
otkrio kroz što je prolazio

Nakon puštanja iz pritvora Leko na treningu dočekan pljeskom i skandiranjem

Ivan Leko stao je pred novinare po prvi put nakon puštanja iz pritvora u kojem je proveo 36 sati.

Ivan Leko razgovara s novinarima nakon treninga (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski trener belgijskog Club Bruggea Ivan Leko prvi je put progovorio za javnost nakon što je završio u istražnom zatvoru. Leko je u četvrtak pušten na slobodu i već je danas bio na treningu svoje momčadi.

Po izlasku na travnjak Leko je zaradio pljesak navijača, a jedan od njih imao je i hrvatsku zastavu. Hrvatski stručnjak je odlučio dati izjavu novinarima, koji ga nisu očekivali tako brzo na treningu.

"Za mene je šok da me niste očekivali. Jer cijeli svoj život hodam uspravne glave. Sve što sam napravio u životu uvijek je bilo napornim radom i posvećenošću", rekao je Leko.

U četvrtak su se prvi put javnosti obratili istražitelji. Naravno, medijski se spekulira mnogo više nego što se za sada službeno tvrdi.

"Istražni sudac optužio je četiri osobe za zločinačko udruživanje te aktivnu i pasivnu privatnu korupciju. Peta osoba dodatno je optužena za pranje novca", rekla je Wenke Roggen iz Ureda državnog tužitelja, a potom izdiktirala inicijale, među kojima nije bilo Ivana Leke.

"Prije svega, bio sam šokiran. Kad vam netko ulazi u kuću u 6 sati i govori takve stvari, šokirani ste. Također, to je jako teško za moju obitelj, jako teško za sve ljude koji me poznaju", otkrio je Leko.

Među imenovanim optuženicima je srpski menadžer Dejan Veljković, bivši agent Ivana Leke. Istraga bi mogla imati goleme posljedice za belgijski nogomet.

"Iskreno, nisam svjestan ničega, jer sam dva dana bio zatvoren. I ne znam koliko je ovo veliko... vjerojatno je vrlo veliko".

Nešto konkretniji bio je Lekin odvjetnik. Rekao je da se Lekino ime spominje u jednom dokumentu o pranju novca, i to od prije nekoliko godina.

"Znam što radim u svom životu, što su moji prioriteti. Imao sam samo jednu stvar na pameti: da želim izaći iz te zgrade uspravne glave i čistog imena, jer to je ono tko sam bio kao osoba, tko jesam i tko ću biti", zaključio je hrvatski nogometni stručnjak.

Pljesak prije treninga, pljesak nakon treninga. Ivan Leko omiljen je u svom klubu. Ali tek će istraga pokazati ima li nešto u njegovoj prošlosti što bi ga moglo sustići.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider