Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"pitajte upravu i no"

Oglasio se "protjerani" voditelj Hajdukove Akademije nakon što mu je uručen otkaz

Nakon što je dobio otkaz javnosti se oglasio i Krešimir Gojun, bivši voditelj Hajdukove Akademije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je voditelj Hajdukove Akademije Krešimir Gojun dobio otkaz zbog teške povrede ugovora, on se odlučio sam javiti i pojasniti što se točno dogodilo.

"Zbog osobito teške povrede ugovora, izvanrednim je raskidom ugovora danas zaključena suradnja između HNK Hajduk i g. Krešimira Gojuna koji time više ne obnaša funkciju voditelja Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”, stajalo je u priopćenju za javnost splitskog kluba, na što je reagirao sam Gojun.

"Došao sam u Hajduk raditi ono što najbolje znam u okviru projekta koji je nudio perspektivu, ne samo nogometu već i društvu u cjelini. Shvaćao sam da će ta borba biti teška i dugotrajna, ali isto tako da je to i borba za poštene odnose ne samo unutar kluba, već i u cijeloj nogometnoj zajednici.

Došao sam jer sam želio pokazati kako se znanje, učenje i trud uz stalnu težnju izvrsnosti isplate i kako je moguće stvoriti dodatnu vrijednost samo i isključivo poštenim radom. Držao sam se tih načela od samog dolaska u klub, postavljajući temelje strukturi u kojoj će stručnjaci raditi i odgovarati za svoj rad.

Grešaka je sigurno bilo i uvijek će ih biti, kao što ih ima u bilo kojem poslu, a posebno u razvoju i prepoznavanju mladih igrača ali sam uvjeren da smo te greške sveli na najmanju moguću mjeru, da smo radili sustavno i analitično.

Zbog toga sam ponosan na sve te ljude u Akademiji i na ono što smo zajednički postigli. Oduvijek sam nastojao da požrtvovni rad, profesionalni pristup i kompetitivnost budu naš jedini odabir i na terenu i izvan njega iako sam stoga etiketiran kao čovjek s kojim je teško raditi i koji ne priznaje autoritet. Itekako priznajem autoritet časti, znanja i rada.

Ni u jednom teškom trenutku, a bilo ih je bezbroj, nisam zanemario svoje profesionalne dužnosti i obveze, uvijek se vodeći visoko postavljenim moralnim načelima sadržanim u Kodeksu i Statutu kluba. Slijedeći upravo ta načela, a nakon uručenja izvanrednog otkaza, još sam ponosniji što se ni u jednom trenutku nisam ogriješio o te iste vrijednosti kao ni o Klub.

Stoga, pitanja tko je, zašto i kako, u kojem trenutku i pod kojim okolnostima odlučio o mom otkazu trebate postaviti Upravi i NO-u kluba. Ja ću se i dalje držati tih vrijednosti i braniti ih do kraja, kao što sam učinio i podnošenjem prijave Upravi i NO, bez obzira na posljedice.

Hajduk je veliki Klub i treba imati obavezu biti dostojan svoje veličine i značaja, te nikad ne pristajati na kompromise. Želim vjerovati da sam i ja tome pridonio svojim radom, makar jednim malim dijelom.

Krešimir Gojun, voditelj Akademije."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider