Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška povreda ugovora

Novi potres na Poljudu: Hajduk uručio otkaz voditelju Akademije

Hajduk je uručio otkaz voditelju akademije Krešimiru Gojunu zbog teške povrede ugovora...

Krešimir Gojun (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Novi potres na Poljudu. Voditelj Hajdukove Akademije Krešimir Gojun dobio je otkaz zbog teške povrede ugovora.

Hajduk se oglasio službenim priopćenjem na svojoj web stranici.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Zbog osobito teške povrede ugovora, izvanrednim je raskidom ugovora danas zaključena suradnja između HNK Hajduk i g. Krešimira Gojuna koji time više ne obnaša funkciju voditelja Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna”.

Naime, gospodin Gojun je dopisom predsjedniku Uprave i Nadzornom odboru HNK Hajduk optužio svojeg nadređenog, sportskog direktora HNK Hajduk g. Sašu Bjelanoviću, da je od njega tražio, između ostaloga da u svibnju uoči utakmice Hajduk II – Šibenik “pomogne NK Šibenik da izbori direktan ulazak u 1. HNL”.

Nakon ovog saznanja, Nadzorni odbor HNK Hajduk je obavio sve potrebne izvide i razgovore s akterima te je utvrdio da nije bilo nikavih nepravilnosti koje su navedene.

S obzirom na to da se radi o lažnoj i neosnovanoj tvrdnji, a nakon čega su bespovratno narušeni i međusobni odnosi i povjerenje, HNK Hajduk se odlučio, s ciljem zaštite digniteta Kluba i sportskog direktora g. Bjelanovića, na raskid suradnje s g. Gojunom.

Ugovorom je regulirano da HNK Hajduk ima pravo na raskid ako postoji opravdana sumnja na počinjenje, od strane voditelja Akademije, bilo koje radnje koja ima obilježja kaznenog djela (u ovom slučaju klevete), za vrijeme ili u svezi s obavljanjem poslova temeljem međusobnog ugovora.

Javnost će pravovremeno biti obaviještena o imenu novog voditelja Akademije HNK Hajduk 'Luka Kaliterna'", stoji u obrazloženju Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider