Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brz, snalažljiv, hladnokrvan...

Najveći klubovi Europe žele ga već u siječnju: Zabio 13 golova u osam utakmica!

Najveći klubove Europe "poludjeli" su za poljskim napadačkim otkrićem.

Piatek u borbi za loptu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Poljski napadač Krzystof Piatek novo je nogometno otkriće za kojim je "poludjelo" pola Europe. Taj je 23-godišnjak u svojoj prvoj sezoni u talijanskoj Serie A, u dresu prosječne Genoe, postigao devet pogodaka u sedam nastupa te četiri gola u samo jednom, 60-minutnom nastupom u talijanskom kupu. Ukupno – osam utakmica, 13 pogodaka!

Barcelona, Bayern, Atletico, Chelsea, Roma, Juventus, Inter... To su samo neki klubovi koji su zainteresirani za njegove usluge već u siječnju, a najozbiljnija je možda Barcelona. Tako barem prenose katalonski mediji, koji vjeruju da je Barcelona krenula u potragu za nasljednikom Luisa Suareza, koji će u siječnju napuniti 32 godine.

No prije nego što krene u proces kupovine Barcelona će još snimati mladog Poljaka kako bi se uvjerila da će se 60 milijuna, koliko talijanska Gazzetta dello Sport tvrdi da Genoa traži, dugoročno gledano isplatiti. Piatek je prošlog ljeta stigao u Genou za samo 4,5 milijuna eura, a ove je sezone zabio u svih sedam utakmica u kojima je nastupio u Serie A. Po dva gola zabio je Sassuolu i Frosinoneu, a po jedan Empoliju, Bologni, Laziju, Chievu i Parmi. Četiri gola u 60 minuta nastupa zabio je Lecceu u utakmici Coppa Italije.

Piateka tek treba vidjeti protiv jačih obrana u ligi poput one Juventusove, Napolijeve, Interove ili Romine. Protiv tih momčadi Genoa tek treba igrati i vjerojatno će na tim susretima Barcelona i ostali spomenuti klubovi imati svoje skaute na tribinama.

Piateka krase brzina, snalažljivost, mirnoća u završnici, hladnokrvnost u egzekuciji... Uostalom, pogledajte i uvjerite se sami je li mladi Poljak vrijedan 60 milijuna eura ili nije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider