Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Novi poredak

Transfermarkt objavio najskupljih 11 na svijetu: Momčad vrijedna više od milijardu eura

Transfermarkt je izbacio svojih najskupljih 11 nogometaša po pozicijama.

Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Specijalizirani nogometni portal koji se bavi procjenom vrijednosti nogometaša Transfermarkt nedavno je osvježio cijene najskupljih nogometaša svijeta poslije bombastičnih transfera na startu prijelaznog roka, a u subotu je izbacio i najskuplju momčad svijeta.

Vrijednost ove jedanaestorice premašuje milijardu eura, a listu nogometnih dragulja predvodi Kylian Mbappe, koji vrijedi 160.000.000 eura, ispred kolege iz napada Erlinga Haalanda koji trenutačno vrijedi 10.000.000 eura manje. Njih dvojica čine napadački dvojac Transfermarktove momčadi.

Englezi glavni u vezi

U veznoj liniji su još dvojica napadača, ali su ih rasporedili po krilima, na lijevom je Realov Vinicius Junior, čija se vrijednost procjenjuje na 100.000.000 eura i trenutačno je treći najskuplji nogometaš svijeta, a na desnom je Liverpoolov Mohamed Salah, čija je cijena nedavno pala sa 100 milijuna eura na 90.000.000, ali svejedno još zaslužuje mjesto u ovoj jedanaestorici.

U srcu veze su dvojica Engleza, Phil Foden, koji također vrijedi 90.000.000 eura i Declan Rice, koji sad vrijedi 80.000.000 eura, za razliku od donedavnih 75 milijuna, no mogao bi ovo ljeto promijeniti klub i dodatno poskupiti te dostići reprezentativnog kolegu iz Manchester Cityja kad je vrijednost u pitanju.

Modrićev suigrač preskočio Donnarummu

Desnu stranu obrane su sastavili od nogometaša koji svoj kruh zarađuju u Premier ligi, Trenta Alexandera Arnolda iz Liverpoola i Rubena Diasa iz Cityja. Prvi vrijedi 80.000.000 eura, a drugi pet milijuna eura manje. Na lijevoj strani su Matthijs de Ligt, 70.000.000 eura vrijedni stoper Juventusa i Bayernov lijevi bek Alphonso Davies, čija je vrijednost procijenjena na identičan iznos kao slučaju nizozemskog reprezentativca.

Na golu je Modrićev suigrač Thibaut Courtois, Realovu golmanu vrijednost je pala za pet milijuna eura i sad uz njegovo ime stoji iznos od 60.000.000 eura. No, i dalje je najskuplji čuvar mreže na kugli zemaljskoj jer se Giggiju Donnarummi vrijednost srozala sa 65 milijuna eura na 50.000.000.

Najskuplja momčad na Transfermarktu Najskuplja momčad na Transfermarktu (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider