Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Borba za viši cilj

VIDEO Najljepša hrvatska nogometašica poslala moćnu poruku: "Ljubav prema domovini nema cijenu"

Ana Maria Marković, hrvatska nogometna reprezentativka zalaže se za jednakost i ravnopravnost u nogometu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana Maria Marković, najljepša hrvatska nogometašica na svom Instagram profilu objavila je snažnu poruku koja će odjeknuti u nogometnu svijetu.

Prije nekoliko dana dala je veliki intervju za švicarski 20Minuten u kojem je progovorila o svojim planovima za budućnost, ponudama iz engleskog i njemačkog nogometa, ali je i oštro kritizirala odnos prema nogometašicama u Hrvatskoj:

"Momčad je vrlo jaka, ali infrastruktura za žene uopće ne postoji. Ima jedan primjer koji pokazuje razliku između muškog i ženskog nogometa.

Morale smo nositi mušku odjeću za treninge koja je stara godinama, dresovi su muškog kroja i meni osobno nedostaje poštovanje prema ženama u nogometu. S druge strane, imamo sjajne igračice, poput Ivane Rudelić (FC Bayern München) i Leonarde Balog (FC St. Pölten)".

Sada je odlučila napraviti korak više u popularizaciji ženskog nogometa, ali što je važnije u zalaganju za ravnopravnost i jednakost nogometašica i nogometaša:

"Prvo hoću reći da sam jako ponosna igrati za moju domovinu. Ljubav prema nogometu i domovini za mene nema cijenu. Igrala sam i igrat ću nogomet koliko god bude trebalo besplano, ali ću se uvijek i svim srcem boriti za ravnopravnost.

Sanjam, želim, trudim se i trudit ću se još više da, zajedno s našim reprezentativkama, budemo na vrhu ženskog nogometa jer imamo odlične igračice. 

Važan mi je pokret u ženskom nogometu i imamo jedinstvenu prliku nešto pokrenuti. Mi žene u nogometu moramo se sada držati zajedno. Svi mi, žene i muškarci moramo se boriti za jednakost ženskog i muškog nogometa", zaključila je Marković. 

Senzacija hrvatskog ženskog nogometa

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider