Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ima milijun pratitelja

Najljepša hrvatska nogometašica otkrila: "Javio mi se Neymar, u kontaktu smo"

Ana Maria Makrović u osam mjeseci došla je do milijun pratitelja.

Galerija Ana Maria Marković Ana Maria Marković Ana Maria Marković Ana Maria Marković - 1

Hrvatska nogometna reprezentativka Ana Maria Marković prije samo godinu dana bila je kao i većina njezinih kolegica u svijetu nogometa.

No, dolaskom u medije i na društvene mreže, hrvatska nogometašica doslovno je preko noći postala slavna. U veljači ove godine dala je intervju za Dnevnik Nove TV, a tad je imala 70 tisuća pratitelja na Instagramu, no osam mjeseci kasnije ima milijun pratitelja.

Marković je postala prava senzacija u svijetu ženskog nogometa, a odlično igra i na terenu za švicarski Grasshoppers.

Hrvatska nogometašica tako je dala intervju za švicarski 20Minuten i otkrila da joj se javio Neymar.

''Želim još ostati u Švicarskoj. Još nisam spremna za odlazak izvan države, ovdje me jako cijene'', započela je Marković pa dodala:

''Imam ponude iz engleske i njemačke nogometne lige, a najviše me zanima odlazak u Englesku'', rekla je hrvatska nogometašica.

Potom je komentirala i reprezentaciju Hrvatske, koja nije u svjetskom vrhu, a malo je i kritizirala odnos prema djevojkama u Hrvatskoj.

''Momčad je vrlo jaka, ali infrastruktura za žene uopće ne postoji. Ima jedan primjer koji pokazuje razliku između muškog i ženskog nogometa. Morale smo nositi mušku odjeću za treninge koja je stara godinama, dresovi su muškog kroja i meni osobno nedostaje poštovanje prema ženama u nogometu. S druge strane, imamo sjajne igračice, poput Ivane Rudelić (FC Bayern München) i Leonarde Balog (FC St. Pölten).

Javio joj se Neymar

Brazilski nogometaš Neymar zapazio je hrvatsku nogometašicu na Instagramu i odlučio joj se javiti, uz to joj i lajka fotografije. Marković otkriva da je u kontaktu sa zvijezdom PSG-a, a pokušat će s njim popularizirati ženski nogomet.

''U kontaktu sam s nogometašima, ipak radimo isti posao. Dopisujemo se, ali samo na nogometnoj osnovi. Neymar je izvanredan nogometaš. Nadam se da ću ga uspjeti nagovoriti da podrži ženski nogomet i da će moći odraditi svoj dio posla i izvan terena u cilju popularizacije ženskog nogometa'', završila je Ana Maria Marković.

VIDEO Senzacija hrvatskog ženskog nogometa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider