Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vrhunska forma!

Najbolji poklon koji je Njemačka dala Hrvatskoj: Mbappe ga ne može smisliti, a Dalić može biti sretan

Stanišić je praktički poklon Njemačke našoj reprezentaciji. Iako on nikada nije razmišljao o nastupu za Njemačku, treba priznati da je upravo ta zemlja napravila od Stanišića igrača kakav je on danas

Galerija Josip Stanišić Statistika Josipa Stanišića Josip Stanišić +12 Josip Stanišić

Još su točno 53 dana ostalo do prve utakmice Vatrenih na Euru u Njemačkoj. Prva utakmica i odmah veliki klasik - Hrvatska protiv Španjolske u Berlinu 15. lipnja.

Dvoboj je to koji će puno toga pokazati pred nastavak Eura. Španjolci su težak protivnik, no moramo im uzvratiti za poraz u finalu Lige nacija.

Zlatko Dalić saznao je da će na Euro moći voditi 26 imena, umjesto dosadašnja 23. Tako će imati slatke brige kome poslati kartu za Njemačku. A uoči Njemačke Vatreni su dobili igrača u strašnoj formi.

Rekli bismo u formi života, ali on ima samo 24 godine. Riječ je o Josipu Stanišiću, novom ljubimcu navijača Bayer Leverkusena, ali i legendarnog Xabija Alonsa.

Stanišić je praktički poklon Njemačke našoj reprezentaciji. Iako on nikada nije razmišljao o nastupu za Njemačku, treba priznati da je upravo ta zemlja napravila od Stanišića igrača kakav je on danas. Josip je rođen u Njemačkoj i tako je nogometno odrastao, a HNS je do njega došao preko svojih veza. No i sam je skrenuo pozornost na sebe čim ga je Bayern uvrstio u prvi sastav.

Stanišić već ima 17 nastupa za Vatrene i rijetko kad je odigrao loše, no tek bismo ga na Euru mogli vidjeti u najboljem izdanju. Kako igra ove sezone, to je sjajno!

Mbappe ga ne može smisliti

Josip Stanišić i Kylian Mbappe Josip Stanišić i Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Sjajni Vatreni ove je sezone dio najbolje obrane u Europi među elitnim ligama. Bayer je primio samo 20 golova u prvenstvu i 45 utakmica je bez poraza, a Stanišić je zaslužan za brojna zaustavljanja protivničkih napadača.

Stanišić ove sezone ima 31 nastup u svim natjecanjima. Zabio je dva gola, velikanima Bayernu i Dortmundu, a četiri je puta asistirao.

Ima prosjek 1,71 oduzetih lopti po utakmici i čak 4,61 osvojenih posjeda. Ima i 91,3 % točnih dodavanja i ulijeva sigurnost u obranu svoje momčadi.

Zasigurno će Zlatku Daliću pomoći u onim najtežim utakmicama i protiv najboljih napadača Europe.

Stanišić se posebno iskazao protiv jednog od najboljih na svijetu. Kylian Mbappe doslovno nije napravio ništa u njihova dva međusobna duela. Bilo je to u utakmicama Hrvatske i Francuske te Bayerna i PSG-a u Ligi prvaka.

Stanišić je odigrao na vrhunskoj razini i gotovo bez pogreške završio susret. Mbappe nije mogao raditi razliku na tom dijelu terena, a Stanišić je još jednom sjajno zaustavio francusku zvijezdu.

Stanišić je protiv PSG-a imao 68 dodavanja, od toga 85 % točnih, a osvojio je i šest duela.

"Izvanredan, senzacionalan. Cijela zadnja linija bila je svjetska, ali baš mi je drago zbog Stanišića koji dolazi iz naše akademije. On je sjajan dečko", rekao je tadašnji sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić.

Statistika Josipa Stanišića:

Statistika Josipa Stanišića Statistika Josipa Stanišića (Foto: Sofascore)

Izvor: Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider