Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Čeka se potvrda

Sjajne vijesti za Dalića uoči Eura: Hrvatska u jačem sastavu putuje u Njemačku

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić vodit će 26 igrača na Euro 2024.

Zlatko Dalić (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.

Kako javlja Sky, UEFA je na glasanju Nacionalnog povjerenstva za natjecanje u ponedjeljak odlučila dopustiti izbornicima dovođenje još trojice nogometaša, nakon prijedloga pojedinih trenera da se poveća broj igrača zbog gustog rasporeda natjecanja ove sezone i mogućih ozljeda.

Na prošlom Europskom prvenstvu 2021. UEFA je također dopustila proširenje popisa igrača za natjecanje, nakon pandemije koronavirusa, a kako javlja Sky, čini se da će to odsad postati norma za UEFA-ina reprezentativna natjecanja. Odluka još nije službeno donesena jer Izvršni odbor UEFA-e mora odobriti promjenu pravila, ali očekuje se da će to biti formalnost.

Članovi Izvršnog odbora neće se sastati do 22. svibnja, ali se odluka na daljinu očekuje do kraja tjedna. Europsko nogometno prvenstvo održat će se od 14. lipnja do 14. srpnja u Njemačkoj.

To su sjajne vijesti za izbornika Zlatka Dalića, koji će imati više prostora u izboru igrača koje će voditi na Euro. Osim što će imati više igrača na raspolaganju, bit će manje nervoza i razočarenja jer su neki igrači otpali s popisa...

Luka Modrić Modrić dobio grandioznu pohvalu: "Najbolja desetka u povijesti Real Madrida!" divider

Dominik Livaković VIDEO Turski suci poludjeli zbog penala Dominika Livakovića: "Skandalozna pogreška" divider

Ali Heibati udario ring djevojku VIDEO MMA borac udario ring-djevojku u stražnjicu, pa dobio žestoke batine izvan kaveza divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider