Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sudac nije shvatio

Čuvenu akciju Rakitić i Petrić preuzeli su od Modrića i Ćorluke: Inter ju je prvi izveo protiv Hajduka u borbi za prvaka

Čuvenu lukavu akciju izveli su igrači zaprešićkog Intera tri godine prije Rakitića i Petrića…

Tomislav Obradović s Lukom Modrićem, i Vedranom Ćorlukom u Interu (Foto: GOL.hr)

"Što mislite, najbolji korner u povijesti?" objavio je Ivan Rakitić na Twitteru post i video sjajne akcije koju je izveo zajedno s Mladenom Petrićem na derbiju švicarskog prvenstva između Grasshoppera i njihova Basela u ožujku 2007.

Rakitićeva objava izazvala je popriličnu pažnju medija sportske javnosti. Lukava akcija hrvatskih nogometaša nije završila golom, ali ostala je mnogima u pamćenje i danas ju tisuće ljubitelja nogometa pregledavaju na Youtubeu.

"Nabolji korneri" Inter izveo još 2004. protiv Hajduka

Postavlja se pitanje jesu li Rakitić i Petrić smislili sami tu akciju ili su je negdje vidjeli? Sigurnija je oklada ovo drugo. Naime, tri godine prije znali su je izvesti na HNL-a utakmicama igrači zaprešićkog Intera.

Podsjećamo da su tada za Inter igrali budući reprezentativci Luka Modrić i Vedran Ćorluka. Najčešće je sudjelovao u tim akcijama Stjepan Poljak jer je on uglavnom bio zadužen za prekide.

gol expired Premierliga odgodila nastavak prvenstva i objavila koliko će smanjenje plaće tražiti od igrača divider

Naravno, ni igrači Intera nisu prvi izmislili tu akciju, davno su je izvodili mnogi igrači, primjerice Ajaxa ili HSV-a. Nijedan potez u nogometu nije novijeg datuma, ništa se u nogometu ne može novog izmisliti. Nije se moglo izmisliti ni u doba Johana Cruyffa ili Manfreda Kaltza. I oni su to vidjeli od prijašnjih igrača, a ovi opet od nekog prije njih.

Petrić je mogao vidjeti od Modrića i Ćorluke

Nismo sigurni, ali Petrić je to mogao vidjeti ili čuti od Ćorluke ili Modrića na reprezentativnim okupljanjima. Ili je možda čuo od nekih igrača koji su u to doba igrali u HNL-u. Dobro pamtimo da su igrači Intera to izveli u onoj glasovitoj sezoni 2004./2005., kada se „Div iz predgrađa“ borio se s Hajdukom za prvaka Hrvatske do posljednjeg kola.

Koliko ja pamtim, upravo protiv Hajduka tu akciju prvi put izveli u službenoj utakmici. Bilo je to u jesenskom dijelu sezone u Zaprešiću. Datum 16. listopad 2004. Igralo se 11. kolo, Hajduk je pobijedio 3:1.

Sudac nije shvatio, izvukao je žuti karton

Negdje oko 30 minute dosuđen je korner za Inter. Koliko se sjećam, Poljak je izvodio korner, a pritrčao mu je Tomislav Ceraj. Budući da se ta akcija rijetko mogla vidjeti na našim terenima, malo kome je bilo jasno o čemu se tu radi. Ni sudac Vlado Svilokos nije shvatio pa je zaustavio akciju ocijenivši da nije po pravilima igre. Ceraj je čak dobio žuti karton.

gol expired Evo zašto Barca svim silama traži nastavak sezone: Čak i ako Real bude prvak, manje će boljeti divider

No to nije sve, Inter je ponovio akciju tri kola poslije protiv Kamen Ingrada. Budući da se o akciji razgovaralo u Oko sokolovu, Mateo Beusan ju je protumačio kako sasvim ispravnu.

Ćorluka protiv Kamena pogodio vratnicu

Tadašnji pomoćni trener Intera Tomislav Obradović, glavni je bio Srećko Bogdan, najavio je akciju glavnom sucu Damiru Batiniću i upozorio ga da ne da žuti karton Interovu igraču. Dobro se sjećamo da je Obradović o tome pričao za medije poslije utakmice.

„Batinić mi je rekao: 'Znam za to, imali smo savjetovanje, ali nema šanse da opet prođe. Ja sam mu odgovorio: 'Ništa ti ne brini, igrači su već zaboravili na to. Proći će to opet, samo ti budi na oprezu.'“

gol expired Igrač Reala ponudio vrlo zanimljiv odgovor za najimpresivniji pogodak koji je vidio divider

I doista je prošlo. Dok su se igrači Kamena pripremali za korner, Poljak je, koliko se sjećamo, dotakao loptu, a Ćorluka je s njom otišao pokraj šokiranih igrača Kamena sve do gola i naposljetku pogodio vratnicu.

Briljantna generacija

Inter je imao fantastičnu generaciju, punu velikih talenata. Radili su urnebes, prodavali štosove i borili se za naslov prvaka. U njihovom nogometu moglo se uživati. Borili su se protiv sustava i na kraju nisu uspjeli, no ostali su upamćeni kao jedna od najdarovitijih momčadi otkako je HNL-a.

 

 

 

 

 

 

 


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider