Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Počivaj u miru, ikono

Najbolje izjave Ćire Blaževića: Antologijske rečenice na jednome mjestu

Miroslav Blažević je preminuo, ali mnoge njegove izjave živjet će vječno.

Ćiro Blažević (Foto: Afp)

Smrću legendarnog Ćire Blaževića nisu i neće umrijeti brojne njegove izjave kojima je tijekom proteklih nekoliko desetljeća uveseljavao nogometni puk.

Bilo ih je toliko puno da nema smisla raditi nekakvu listu 5 ili 10 najboljih. Pokušali smo ih izdvojiti što više u spomen na trenera svih trenera.

"Majka je htjela da budem svećenik i tako ja odem u samostan i vidim prekrasnu sestru Auroru. Kad sam je vidio, sunce ti je*em, rekao sam si: 'Ćiro, nije ovo za tebe.'"

Posebno je poštovao prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

"Kad smo igrali protiv Estonije, predsjednik Tuđman prognozirao je da ćemo pobijediti sa 6:1. To mi je netko došao reći na teren i ja sam nakon toga zabranio igračima da zabiju i sedmi. Ali onaj mangup Šuker zabije sedmi i sruši mi cijelu koncepciju."

"Tuđman mi je iz kreveta vikao da mu ne prilazim jer ima gripu. Uletio sam u krevet i viknuo: 'Predsjedniče, želim vašu gripu!'"

Zbog povezanosti s Tuđmanom demantirao je jednu izjavu koju su mu bili prišili.

"Izjava o tome da želim biti pokopan uz druga Tita u Kući cvijeća je izmišljena. Jesi ti normalan? Ja sam uvijek bio na onoj suprotnoj strani. Nikad nisam takvo nešto izjavio. Kad bih to rekao, majka bi se digla iz groba i opalila mi šljagu."

"Drago mi je što više nisam pe*er", izjavio je Ćiro nakon što su mu navijači na dočeku 1998. skandirali ''Ćiro, majstore''.

"Nema ništa bolje od novinarskog posla. Imaš vlast, piješ ljudima krv na slamku i još te plaćaju za to."

"Zašto žene ne komentiraju utakmice? Pa, ne mogu igrači toliko brzo trčati koliko žene mogu brzo pričati", odgovorio je jednom prilikom.

Isto tako, kad su ga jednom upitali zašto je stalno skakao pored klupe, odgovorio je: "Zlato moje, prehladio sam se. Sreća da se nisam upišao."

"Ja sam prema svojim nogometašima tiranin jer samo tiranin može egzistirati na čelu reprezentacije", govorio je dok je bio izbornik Vatrenih.

"Je*eš čovjeka koji nikad ne promijeni mišljenje."

"Otto Barić mi kani namjestiti pušku, ali ja ću se truditi da cijev bude uperena u kontra smjeru."

"Hoću Liverpool", govorio je uoči ždrijeba drugog pretkola Lige prvaka kad je bio trener Hajduka. Nije izvukao Liverpool, nego mađarski Debrecen, od kojeg je izgubio s ukupnih 0:8 u dvije utakmice.

"Mogu li me Jugoslaveni iznenaditi? Mogu, ali 'kod Gige u šupi'."

"Ne bih mijenjao Šukera ni za deset Batistuta, je*o te Batistuta", kazao je jednom novinaru na Svjetskom prvenstvu 1998.

"Za nešto možete reći da je tajna dok to ne sazna Ćiro Blažević. Onda to postaje senzacija."

Nakon debakla reprezentacije ondašnje Srbije i Crne Gore na Svjetskom prvenstvu 2006. i teškog poraza protiv Argentine Ćiro im je dodatno natrljao sol na ranu.

"6:0 je velik rezultat, ali to se još da izdržati. 7:0 je posebna blamaža."

"Najveći porok mi je pi*ka. Vagina je, da budem malo kulturan, čudna stvar. Zbog nje su se vodili ratovi, gubile glave. Dok ne dođe do tog parčeta mesa, čovjek hoće da poludi, a poslije konzumacije obično se pokaje. Zato je i nastala ona narodna 'poslije je*anja nema kajanja'."

"Lud sam za umjetničkim slikama. Volim žene i na platnu. Sine, kad sam bio mali, bio sam siromašan. Sad, eto, nešto imam, pa se malo kur*im."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider