Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pauza napokon gotova

Pred nama je vikend pun derbija: Pogledajte kakvi spektakli nas očekuju!

Ljubitelji klupskog nogometa će nakon reprezentativne pauze napokon doći na svoje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester United – Arsenal

Susret Uniteda i Arsenala je na rasporedu u subotu u 13:30, a pod posebnim će povećalom biti novi susret velikih rivala Arsenea Wengera i Josea Mourinha. U prošlosti su dva menadžera često izmjenjivala uvrede, a u nekoliko je navrata prepucavanje skoro preraslo u fizički obračun.

Arsenal ima šest bodova prednosti, a United je u prošlom kolu protiv Swanseaja napokon prekinuo niz od četiri utakmice bez poraza i tražit će pobjedu kojom bi se približio vrhu tablice. Manchester nije opravdao očekivanja nakon rastrošnog ljeta – nalaze se na petom mjestu s osam bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom i ovo bi im mogao biti zadnji vlak za mjesta koja vode u Ligu prvaka.

Borussia Dortmund – Bayern

Veliki derbi Bundeslige je na rasporedu u subotu u 18:30. Ove sezone se ne radi o susretu vodećih momčadi lige budući da su se pojavili "neki novi klinci" – Borussia je peta iza Bayerna, RB Leipziga, Hoffenheima i i Herthe. Prvi Bayern ima šest bodova prednosti, a njegov će posrtaj čekati RB Leipzig.

Novak u Bundesligi je bodovno izjednačen s Bayernom, a u ovom bi kolu mogli preuzeti vrh tablice ako ostvare dobar rezultat na teškom gostovanju kod Bayer Leverkusena. Zanimljivo je da su navijači Borussije prosvjedovali protiv kontroverznog RB Leipziga, a sada bi im pobjedom protiv Bayerna mogli omogućiti preuzimanje vrha Bundeslige.

Atletico Madrid – Real Madrid

Madridski derbi se igra na Vicente Calderonu u subotu od 20:45. Atletico je porazima od Seville i Real Sociedada izgubio priključak za vrhom i za gradskim rivalom kasni već šest bodova. Real drži vrh tablice, ali Barcelona je na samo dva bodova zaostatka i priželjkivat će poraz velikih rivala kako bi došli u priliku preuzeti tablice.

Madridski mediji su u strahu od ozljeda Modrića i Kovačića pozorno pratili reprezentativne akcije Hrvatske. Iako Kovačić ima problema s gležnjem, hrvatski veznjaci će po zadnjim informacija biti spremni i očekuje se da će od prve minute držati vezni red Kraljeva.

Milan – Inter

Derby della Madonnina se igra u nedjelju od 20:45 s Milanom kao domaćinom. Inter igra razočaravajuću sezonu; na tablici je deveti s čak 13 bodova zaostatka za vodećim Juventusom i osam za trećim Milanom. Zbog loših igara je trener Frank de Boer dobio otkaz, a njega je naslijedio Stefano Pioli.

Milan igra dobru sezonu, za drugoplasiranom Romom zaostaju samo jedan bod i bit će veliki favoriti u gradskom derbiju. Vidjet ćemo hoće li smjena trenera prodrmati Inter i hoće li doći bolji dani za Perišića i Brozovića koji su često bili u nemilosti smijenjenog Nizozemca.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider