Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
tuchel preuzima psg?

Chelsea pronašao novog trenera, Wenger na izborničkoj klupi Francuske?

Bit će mnogo rošada na trenerskim pozicijama ovog ljeta, od čega će se dvije sigurno dogoditi u Londonu.

Galerija Thomas Tuchel (Foto: AFP) Arsene Wenger (Foto: AFP) Arsene Wenger (Foto: AFP) Antonio Conte (Foto: AFP)

Antonio Conte gotovo sigurno napušta Chelsea na kraju ove sezone zbog sukoba sa klupskom upravom u vezi igračkih pojačanja, a kao glavni kandidat za njegova nasljednika u prvi plan je izbio trener Hoffenheima 30-godišnji Julian Nagelsmann. Vijest su objavili u utorak britanski mediji, koji u mladom njemačkom treneru vide dugoročno riješenje za Chelsea.

Nakon što su propali pokušaji da angažiraju trenera Juventusa Massimiliana Allegrija i bivšeg trenera Barcelone Luisa Enriquea, vodstvo Chelseaja usmjerilo je pažnju na mladog trenera Hoffenheima, koji odlično radi svoj posao u njemačkom prvoligašu.

Nagelsmann je kao 28-godišnjak preuzeo Hoffenheim u veljači 2016., postavši najmlađi trener u povijesti Bundeslige. Uspio je sačuvati prvoligaški status, a sljedeće sezone je sa Hoffenheimom bio četvrti te je izborio kvalifikacije za Ligu prvaka. No, eliminirao ga je Liverpool.

Ove sezone, dva kola prije kraja njemačkog prvenstva, Hoffenheim opet drži četvrto mjesto, a nakon Bayerna je najefikasnija momčad lige sa 63 gola.

Do promjene će doći i na klupi Arsenala, koju nakon završetka ove sezone napušta Arsene Wenger. On je navodno odbio ponudu PSG-a da preuzme klupu prvaka, te je odlučio da želi biti novi francuski izbornik.

Wengerova želja za izborničkim položajem ovisi o tome kako će Francuska proći na predstojećem SP u Rusiji. No, navodno u Francuskom savezu ima dosta onih koji smatraju da je Didieru Deschampsu "odzvonilo" nakon šest godina na izborničkom mjestu.

Vlasnik PSG-a Nasser Al-Khelaifi, koji je prijatelj sa Wengerom, pokušao ga je u više navrata dovesti u francuski klub. Posljednji pokušaj bio je nedavno kada je Wenger objavio da nakon 22 godine napušta Arsenal, no francuski trener to je odbio, pa je sada gotovo izvjesno da će PSG uskoro objaviti da će novi trener biti Thomas Tuchel, koji je dvije godine vodio Borussiju Dortmund.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider