Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Format je jasan

Večerašnja pobjeda Dinamu donosi atraktivnog suparnika: Na Maksimir bi mogla - Barcelona

Dinamo u posljednja dva kola ulazi s nadom da može osvojiti drugo mjesto, s čime bi sezonu na kontinentalnoj sceni nastavio u Europskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukoliko uspije svladati Genk na Maksimiru, Dinamo će već večeras osigurati prezimljavanje u Europi, i to u Europskoj ligi.

S trijumfom protiv Belgijanca Modri bi došli do devet bodova i uoči posljednjeg kola bili bi nedostižni Genku, ali i bečkom Rapidu, koji danas ugošćuje West Ham. Pobjeda nad Genkom značila bi da je drugo mjesto u ovoj skupini Dinamova realnost, a ta druga pozicija vodit će u razigravanje za nokaut-fazu Europske lige.

Naime, klubovi koji u skupini Europske lige završe na drugom mjestu igrat će u veljači tzv. play-off s nekim od klubova koji će biti trećeplasirani u skupinama Lige prvaka. U najprestižnijem klupskom natjecanju svijeta peto kolo je već kompletirano i trenutačno treće pozicije drže: RB Leipzig, Milan, Borussia Dortmund, Šerif, Benfica, Atalanta, Sevilla i Zenit.

Pritom treba reći da su samo Borussia Dortmund, Šerif i Zenit sigurni sudionici ovog play-offa, odnosno oni su jedini od ovih osam navedenih klubova koji znaju da će, neovisno o tome što naprave u posljednjem kolu Lige prvaka, završiti na trećem mjestu u svojoj grupi.

Barci prijeti pad na treću poziciju

U nekim skupinama situacija je zamršena, a u nekima bi vrlo lako moglo doći do promjene. Takva je skupina E, u kojoj je Barcelona suočena s možebitnim neplasmanom u nokaut-fazu Lige prvaka, što joj se nije dogodilo već 20 godina.

Istina, Katalonci zasad jesu drugi, ali nakon što ovaj tjedan nisu uspjeli na Camp Nouu pobijediti Benficu, Portugalcima se sada smiješi drugo mjesto. Barca je na sedam bodova, Benfica na pet, ali u posljednjem kolu u Lisabon stiže već otpisani Dinamo Kijev, dok Barca putuje u goste Bayernu. Ako Benfica pobijedi Dinamo Kijev, Barci neće biti dostatan remi na Allianz Areni jer bi u tom slučaju bili bodovno poravnati, a drugo mjesto bi osvojila Benfica, koja ima bolji međusobni omjer. Igrala bi im samo pobjeda nad Bayernom, koji baš i ne gubi često u Münchenu.

Mogao bi Dinamo i u jedan osvetnički pohod ako ga ždrijeb spoji s moldavskim prvakom Šerifom, koji ga je izbacio na posljednjoj prepreci kvalifikacija za Ligu prvaka.

Neki stari i ne tako stari znanci

Iz skupine B Modrima će potencijalni suparnik biti netko od trojca koji je kroz svoju povijest bilježio respektabilne rezultate u eurokupovima - Porto, Milan ili Atletico Madrid. Zanimljivo, sa svima njima je Dinamo u posljednjih četvrt stoljeća već igrao u Europi.

Slična je priča i sa skupinom F, s tom razlikom što se i s Villarrealom i s Atalantom i s Young Boysima Dinamo sastajao u posljednje dvije i pol godine. Netko od njih će završiti na trećem mjestu i naći se u ždrijebu play-offa Europske lige.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider