Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nedjeljni derbi

Poznato koliko navijača može na Dinamo - Hajduk: Torcida na neobičnom mjestu

Najveći derbi hrvatskog nogometa osjetit će posljedice korone, ali i potresa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na najvećem derbiju hrvatskog nogometa, dvoboju Dinama i Hajduka koji će biti odigran u nedjelju (21.05 sati) u okviru 34. kola Prve HNL, na tribinama stadiona Maksimir moći će biti 5970 gledatelja, priopćili su iz redova nacionalnog prvaka.

Pregledom stadiona od strane građevinskih stručnjaka utvrđeno je da zapadna i sjeverna tribina "nisu pretrpjele konstruktivna oštećenja koja bi ugrozila sigurnost korisnika te se iste mogu bez ograničenja koristiti za smještaj navijača na sportskim događajima", stoji u službenom priopćenju u kojem se navodi da su na istočnoj tribini utvrđena oštećenja zbog kojih ona neće biti korištena za sportske priredbe te da je južna tribina privremeno izvan uporabe, jer postoji potreba za dodatnim statičkim izračunima.

gol expired Je li moguće? Netko je zapjevao Torcidinu pjesmu usred prosvjeda u Beogradu divider

Time je maksimalni kapacitet stadiona sveden na 20.920 mjesta, a kako su nadležna tijela iz sigurnosnih razloga donijela odluku o korištenju 1/3 punog kapaciteta zbog epidemije korovirusa, za derbi će na raspolaganju biti 5970 ulaznica: 1656 za zapad dolje, od kojih 300 namijenjenih za navijačku skupinu HNK Hajduk; 967 za zapad gore, 1633 za sjever dolje te 1488 za sjever gore.

Iz Dinama napominju da će navijači Hajduka biti smješteni u posebno osiguranom sektoru 10 na tribini zapad dolje, odvojeni od domaćih navijača.

gol expired Novca nema, Barca mora vući očajničke poteze: Hoće li Rakitić put Londona? divider

Zbog ograničenog kapaciteta stadiona ulaznice neće biti u slobodnoj prodaji, već će se dijeliti besplatne ulaznice, a prioritet će imati vlasnici godišnjih ulaznica koji će svoje ulaznice moći od četvrtka, 9. srpnja, preuzeti online ili na Ticket pointu stadiona Maksimir.

Preostane li nepodijeljenih ulaznica i na dan utakmice, u nedjelju 12. srpnja, svaki će član kluba moći preuzeti po jednu ulaznicu na Ticket pointu od 10 sati do početka dvoboja, odnosno popune kapaciteta stadiona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider