Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nogometna ikona

Švicarska ima novog izbornika: Nakon Rogera Federera, on i brat su vjerojatno najpopularniji švicarski sportaši

Bivši švicarski reprezentativac naslijedio je Vladimira Petkovića na klupi reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Murat Yakin je u ponedjeljak imenovan novim izbornik švicarske nogometne reprezentacije.

Na tom mjestu zamijenit će Vladimira Petkovića koji je odstupio nakon što je Švicarska stigla do četvrtfinala Europskog prvenstva i preuzeo vođenje Bordeauxa, objavio je Švicarski nogometni savez.

Yakin (46) je u ponedjeljak potpisao ugovor koji ga sa Švicarskom veže do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u studenom, ali uz opciju produljenja.

Došao je iz drugoligaša Schaffhausena i sada ima manje od mjesec dana za rad s reprezentacijom prije prvih kvalifikacijskih utakmica koje su na rasporedu u rujnu.

gol expired Sve što niste znali o Lionelu Messiju: Što jede, kako trenira, koju glazbu obožava i otkud vuče korijene? divider

Yakin, bivši kapetan švicarske reprezentacije za koju je odigrao 49 utakmica i koji je igrao u Bundesligi i Turskoj, debitirat će kao izbornik protiv Grčke u Baselu 1. rujna, a onda ga čekaju dvije kvalifikacijske utakmice za SP najprije protiv europskih prvaka Italaije 5. rujna u Baselu te gostovanje protiv Sjeverne Irske u Belfastu 8. rujna.

Yakinovo trenerske iskustvo uključuje dva naslova prvaka Švicarske s Baselom 2013. i 2014. i pobjeda nad Chelseajem kod kuće i u gostima u grupnoj fazi Lige prvaka u sezoni 2013./14.

Također je trenirao moskovski Spartak. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider