Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
neobična situacija

Muka za ekonome Vatrenih: Što će napraviti s dresovima dvojice igrača?

Pred HNS-om je zanimljiva situacija s kojom se u Savezu još nisu susretali.

Mario Pašalić i Luka Modrić (Foto: Afp)

Izbornik Zlatko Dalić iznenadio je hrvatsku javnost naknadnim pozivom za Marca Pašalića, igrača Rijeke koji uopće nije bio na listi pretpoziva.

Ne sjećamo se kada je izbornik posegnuo za takvom odlukom, no tim je potezom ostvario snove igraču koji je odrastao u Njemačkoj i cijelu karijeru sanjao dres Vatrenih.

No nakon dugo vremena u reprezentaciji imamo dvojicu igrača istoga prezimena. Posljednji put to je bilo s Nikolom i Lovrom Kalinićem 2018. 

I sada tu nastaje specifična situacija kakvu reprezentacija Hrvatske stvarno ne pamti. Dalić je pozivom Marca Pašalića nanio ''probleme'' ekonomima reprezentacije.

Naime, dvojica igrača ne mogu imati isto prezime na dresu. Često je takva situacija u drugim reprezentacijama i klubovima, no onda se to lagano riješi. Samo se nadoda prvo slovo imena ispred prezimena i tako se raspoznaju dvojica prezimenjaka.

No kod naših Pašalića specifična je situacija. I jedan i drugi imaju gotovo ista slova u imenu - Mario i Marco. Razlika je u samo jednom slovu.

Bit će zanimljivo vidjeti na utakmici protiv Latvije što je HNS tu odradio, no može se očekivati da će Mariju Pašaliću na dresu ostati samo prezime, a da će Marco Pašalić dobiti i ime uz prezime. Ili će na dresu napisati samo Marco.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider