Engleska policija pokrenula je istragu nakon što su se na društvenim mrežama navodno pojavile fotografije preminulog nogometaša Emiliana Sale. Neki bolesni um navodno je provalio u mrtvačnicu u Bournemouthu, fotografirao tijelo nesretnog argentinskog nogometaša i ovih dana to objavio Twitteru.

Profil s kojeg je fotografija objavljena izbrisan je, a policija radi sve što je u njihovoj moći da pronađe odgovornog za ovaj grozan čin.

"Svjesni smo da fotografija kruži internetom i zgroženi smo time što je netko to učinio", rekao je glasnogovornik policije Dorset.

"Ovo su iznimno teška vremena za obitelj Sala i ne bi trebalo nanositi dodatnu bol ovakvim besramnim potezima. Istražujemo incident i radimo s nekoliko agencija da saznamo kako je netko uspio provaliti i snimiti fotografiju", zaključio je glasnogovornik.

Podsjetimo, Emiliano Sala poginuo je u avionskoj nesreći 21. siječnja, nedugo nakon što je potisao ugovor života s engleskim Premierligašem Cardiffom. Osim Sale preminuo je i pilot aviona David Ibbotson, no njegovo tijelo nikada nije pronađeno.

Prije nekoliko dana preminuo je i otac Emiliana Sale, Horacio, koji je doživio srčani udar. Priče iz Argentine kažu da se nije mogao pomiriti sa smrću svoga sina i da mu je srce jednostavno otkazalo.