Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
TAKVA IM JE I OSTALA

Mourinho o bizarnom trenutku karijere: "Imaju praznu vitrinu s trofejima, a dali su mi otkaz dva dana prije finala"

Ne pamti Jose Mourinho po najboljem svoju epizodu u Tottenhamu.

Jose Mourinho (Foto: Afp)

Fenomenalnih 20 godina karijere iza sebe ima Jose Mourinho, vezanih uz veliki broj klubova, poput Porta, Chelseaja, Real Madrida, Intera i Manchester Uniteda te Rome.

Zanimljivo, sa svima je nešto osvojio osim s jednim klubom koji s razlogom gore nije naveden. Klubom za koji je već ranije otkrio kako je jedini u kojem je radio, a da ga apsolutno ništa za njega ne veže.

Tottenham mu nije dozvolio da proba osvojiti trofej

Radi se o Tottenhamu, na čijoj je klupi sjedio od studenog 2019. do travnja 2021. godine.

Otkaz je dobio pred finala Carabao Cupa u koji je momčad doveo, ali ga nije imao priliku tamo voditi i to je nešto što im nije zaboravio. Otkrio je to u razgovoru na Obi Van podcastu.

"Najurnebesniji i besmisleniji klub bio je onaj koji ima praznu vitrinu s trofejima, a onda mi da otkaz dva dana prije finala", rekao je Mourinho dodavši:

"To je bio klub koji je... ma, daj molim te!"

Poprilično razočarano i nervozno zvuči Mourinho kad se priča o Tottenhamu, momčadi gdje nije dobio priliku dovršiti posao do kraja, posebno jer je u tom trenutku još uvijek bio trener koji nikad nije izgubio finale.

"50 godina ništa nisu osvojili, nisam siguran točno. I onda, ja sam dva dana do finala i ne dobijem priliku odraditi ga. To je klub koji mi smrdi na samu spomen", potvrdio je.

Momčad je na kraju vodio Ryan Mason te je poražen od Manchester Cityja rezultatom 1:0, pa tako Tottenham i dalje čeka trofej. Posljednji su osvojili 2008. godine, upravo taj isti do čijeg finala ih je Mourinho doveo. FA Cup uzeli su posljednji put 1991., a naslov prvaka 1961. godine.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider