Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kad on to kaže

Pala je i posljednja prepreka: Messi dobio ultimativnu titulu! Ovo Ronaldu neće dobro sjesti

Ne prestaju pohvale na račun Barcelonina "vanzemaljca", Lionela Messija…

Galerija Jose Mourinho i Lionel Messi (Foto: AFP) Jose Mourinho (Foto: AFP) Jose Mourinho (Foto: AFP) +3 Lionel Messi (Foto: AFP)

Pala je i posljednja obrambena kluba, Lionelu Messiju poklonio se i Jose Mourinho.

Bogati i razočarani Arapi dižu ruke: Kraj PSG-a kakvog poznajemo?

„On je bog nogometa, takav igrač radi razliku na travnjaku. Naravno, Barcelona ima sjajnu momčad, no Messi je apsolutno nevjerojatan“, izjavio je prgavi Portugalac, koji je najprije na klupi Intera, a poslije i Real Madrida razbijao glavu kako zaustaviti čarobnog Argentinca. Nerijetko se koristio svim mogućim sredstvima.

Majstor psiholoških igara izvukao je baš sve iz svog arsenala. Ionako visoke tenzije dizao je do neslućenih razmjera. Bili su to „el clasici“ na „život i smrt“. Još su u živom sjećanju okršaji Realove obrane s Messijem na čelu sa Sergijom Ramosom i Pepem.

Mourinho se poklonio Messiju

Bilo je tu svega, grubih startova, gaženja, udaranja i provociranja, na travnjaku i izvan njega. Mourinho je napaljivao svoje ratnike do maksimuma, ali ni on nije ostajao po strani. Prst u oko pokojnom Titi Vilanovi pamtit će se dok je nogometa.

Iako je vjerojatno najjača Barcelona u povijesti češće izlazila kao pobjednik, Mourinhove metode polučile su rezultate. Pretjerano bi bilo reći da je pronašao recept za Messija, no svojom beskompromisnom taktikom nerijetko ga je uspio zauzdati ili barem limitirati. S Interom je uspio u Ligi prvaka, a s Realom u španjolskom prvenstvu.

Mourinhov Real uspio je prekinuti Barcinu trogodišnju dominaciju La Ligom. Portugalac je poslije smijenjen, ali ne može mu se zanijekati da je pokrenuo Madriđane, koji su bili mentalno shrvani nizom Barcinih pobjeda u međusobnim ogledima.

Nije mu krenulo bajno, no Mourinho je ipak uspio vratiti Kraljevima već dobrano poljuljano samopouzdanje. S vremenom je ih uspio osokoliti i pokazati da Barca nije nepobjediva.

Ronaldu neće dobro sjesti...

Tih godina nije se moglo čuti iz Mourinovih usta ništa lijepo o Barceloni i njezinim igračima, pa ni o Messiju. Treneri Reala oduvijek rijetko hvale najvećeg rivala i njegove igrače, ali Mourinho je to nepisano pravilo podigao na ekstremnu razinu i držao ga se do kraja.

To je tražio i od svojih igrača – na Barcu se moglo samo đonom, nikako cvijećem. Sedam-osam godina kasnije Portugalac je kazao ono što je vjerojatno u sebi potiho mislio godinama.

Čast Cristianu Ronaldu, ali Messi je za mnoge, očito i za svojega sunarodnjaka Mourinha, ipak neka druga dimenzija. Bog nogometa u istoj eri može biti samo jedan. Ronaldu ova izjava sigurno neće dobro sjesti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider