Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prekipjelo im je...

Bogati i razočarani Arapi dižu ruke: Kraj PSG-a kakvog poznajemo?

Za Parižane uskoro završava još jedna sezona koja će biti okarakterizirana kao neuspješna.

Nasser Al-Khelaifi i Neymar (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kako god odigrao i koliko god bodova osvojio u preostala četiri kola, za PSG će ova sezona biti proglašena neuspješnom. Još jedna u nizu...

U situaciji kad predstavljaju svemir za sebe u Francuskoj i za dvije-tri razine su ispred svih po pitanju ulaganja, naslov prvaka se podrazumijeva, kao i svi mogući domaći trofeji te je pritom glavni determinator uspješnosti sezone rezultat kojeg ostvare u Ligi prvaka.

Rennes samo kap koja je prelila čašu strpljenja

A tu, na kontinentalnom planu, PSG je ponovno ostao kratak. U osmini finala su šokantno ispali od Manchester Uniteda što je izazvalo pravi brodolom, a odnosi u svlačionici i klubu dodatno su narušeni nakon što im je nedavno Rennes senzacionalno uzeo Kup.

Te dvije pljuske, naročito ona koju im je "opalio" United, natjerale su čelnike PSG-a na ozbiljno razmišljanje o povlačenju iz kluba.

Francuski Le Parisien piše kako Qatar Sports Investments, grupacija koja je vlasnik PSG-a, nakon neuspjeha kluba da napravi značajan napredak u Ligi prvaka i poraza u finalu Kupa Francuske razmatra mogućnost odlaska iz kluba. Drugim riječima, prodaje PSG-a nekim drugim zainteresiranim bogatašima.

Qatar Sports Investments je tvrtka koja se nalazi u vlasništvu države Katar i kupila je PSG 2012. godine s ciljem da klub iz Pariza postane kontinentalna velesila i dugoročno se rame uz rame bori s Barcelonom, Real Madridom, Bayernom, Juventusom i ostalima za europski vrh.

Spiskali milijarde

Nemoguće je izbrojiti koliko su točno novca u proteklih sedam godina uložili, radi se o milijardama eura. U PSG su uspjeli dovesti neke od najvećih svjetskih zvijezda, srušili su i dan-danas drže svjetski rekord kad je u pitanju odšteta za jednog nogometaša (222 milijuna eura su platili Barceloni za dovođenje Neymara).

Pokušavali su, osim s Neymarom, i s Kylianom Mbappeom i Zlatanom Ibrahimovićem i Edinsonom Cavanijem, doveli su svojedobno u zalazu karijere i Davida Beckhama kako bi poradili i na marketinškom planu.

Svemu tome unatoč, Liga prvaka im je ostala nedosanjani san.

Ako Arapi zbilja dignu ruke, bit će to kraj PSG-a kojeg poznajemo i početak jedne nove ere u Parku prinčeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider