Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bajka je gotova

Mourinho odlazi iz Tottenhama? Već su našli nasljednika, ali želi ga i Real Madrid

Portugalac je prvi kandidat za otkaz u Premierligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho preuzeo je Tottenham u studenom 2019. i činilo se da je The Special One napokon pronašao savršenu sredinu.

Svjedočili smo njegovoj transformaciji u novog, modernog Mourinha 2.0, zabavljača na društvenim mrežama i opuštenog tipa. Pored toga, Tottenham je dobro gurao, jedno vrijeme bili su i vodeća momčad Premierlige.

No čini se da se bajka bliži kraju. Spursi su upali u rezultatsku krizu, a nakon petog poraza u šest posljednjih prvenstvenih utakmica Mourinho je vodeći kandidat za otkaz u Premierligi na engleskim kladionicama.

Tko će pobijediti u sack raceu?

Doduše, ne treba to ništa značiti jer je nedavno i Jürgen Klopp bio na vrhu tzv. sack racea. Ipak, činjenica je da Mourinhu ne ide dobro, a polako se piše i o njegovu nasljedniku.

gol expired Brazilski div proslavio pobjedu nokautom, onda saznao da borba nije gotova pa izgubio divider

Radi se o Julianu Nagelsmannu, treneru RB Leipziga. Mladi Nijemac oduševljava svojim radom u Leipzigu, ali Tottenhamu zasigurno ne bi bilo lako dovesti ga. Interes za njegovim uslugama ogroman je, a među prvima u redu stoji Real Madrid.

Nagelsmann je već jednom odbio angažman u Realu. "Bit će još prilike", rekao je o tome, a ta prilika možda dođe već ovoga ljeta ako era Zinedinea Zidanea (opet) dođe kraju.

Odbio Real, a želi ga Tottenham

No Mourinho je zasad još u sedlu. U prvenstvu je pao na deveto mjesto, ali još je u igri za dva trofeja - Europsku ligu i Liga kup (Carabao) u kojem je izborio finale protiv Manchester Cityja 25. travnja. Legenda Spursa Glenn Hoddle smatra da bi bila ludost sada otpustiti Mourinha.

gol expired Neuer izumio novu vrstu dodavanja rukom: Pogledajte što je sada smislio ludi njemački vratar divider

"Nije trenutak. Došao je da donese trofej i u finalu je kupa. Kako možeš otpustiti nekoga tko u travnju igra finale? To je ludost. Zbog toga je doveden", smatra Hoddle.

Upravo Liga kup bio je posljednji Tottenhamov trofej, osvojili su ga sad već davne 2008.

"Siguran sam u sebe i ono što radim. Nisam zadovoljan, ali zrelost mi pomaže da me samopouzdanje ne napusti. Vjerujem da ćemo osvojiti Europsku ligu i da ću u povijesti Tottenhama biti iz dobrih, a ne iz loših razloga", rekao je Mourinho.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider