Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
što vi mislite?

Mourinho objasnio zašto ne igra Mkhitaryan i nije nas baš uvjerio

Jose Mourinho i dalje ''na ledu'' drži jednog od najboljih igrača Manchester Uniteda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jednu jedinu utakmicu započeo je Henrikh Mkhitaryan u dresu Manchester Uniteda u Premierligi. Bio je to onaj domaći poraz od gradskog rivala Cityja kada ga je Jose Mourinho ostavio u svlačionici nakon prvih 45 minuta. Prije toga je tri puta ušao s klupe, a onda je uslijedila ozljede zbog kojeg ga nije bilo mjesec dana u kadru.

No ozljeda je prošla i već četiri kola Mkhitaryan nije u momčadi. Prilika je možda mogla stići nakon suspenzije Zlatana Ibrahimovića zbog kartona, no Armenac nije dobio priliku da bude u momčadi ni u remiju protiv Arsenala.

''Rekao sam mu da to nije utakmica za njega. Mislim da mu ne treba 10 ili 20 minuta ulaska s klupe. On treba utakmicu s manje pritiska kako bi mogao pokazati svoju kvalitetu. Mora startati u nekoj utakmici ili početi od drugog dijela'', objasnio je Mourinho svoju politiku prema sjajnom nogometašu koji je za nešto manje od 40 milijuna eura stigao iz Bundeslige.

Portugalac očito nema preveliko mišljenje o Mkhitaryanu koji je proglašen igračem godine u Njemačkoj od strane svojih kolega. Tri godine igrao je u Šahtaru Ligu prvaka, tri godine oduševljavao u Borussiji Dortmund, ali Mourinho smatra ne može podnijeti pritisak igranja u njegovom Unitedu.

''Rekao sam da će igrati protiv Feyenoorda. On se trudi. Nije sretan, ali svoju frustraciju transformira na dobar način'', kaže Mourinho koji je o Armencu ovako govorio uoči sezone.

''Vjerujem kako će brzo utjecati na momčad s obzirom na njegov stil igre koji odgovara Premierligi.''

Čini nam se da Portugalac ima dragulja kojeg iz samo njemu znanih razloga ostavlja izvan ekipe. S obzirom na svoje rezultate na Old Traffordu, možda je ipak u krivu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider