Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prošlo je 19 godina

Mourinho priznao koja mu je najstresnija utakmica karijere: Spektakularni meč od kojeg je sve krenulo

Jose Mourinho je Englezima otkrio koja mu je bila najteža utakmica u trenerskoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni Jose Mourinho uživa na klupi Rome s kojom je u svibnju ove godine osvojio prvo izdanje Konferencijske lige što mu je bio 26. trofej u trenerskoj karijeri, a dobro je krenuo i u novu sezonu.

Jučerašnjom pobjedom na gostovanju kod Empolija Mourinhova Roma skočila je na peto mjesto, sa samo jednim bodom zaostatka za vodećim Napolijem.

Mourinho je kao trener prošao zbilja sito i rešeto, a u intervjuu za engleski Daily Record izdvojio je jednu utakmicu kao najtežu u svojoj karijeri.

"Finale Kupa Uefa protiv Celtica 2003. godine. Ja sam bio trener Porta i to je najintenzivnija utakmica koju sam vodio, s obzirom da se Portu pružala prilika da poslije 16 godina osvoji neki kontinentalni trofej. To možda nije bila moja najveća pobjeda niti najveća radost, ali u smislu intenziteta bila je moja najveća utakmica ikad. Kad je sve bilo gotovo, pomislio sam 'ja sam mrtav'. To je i dalje najnapetija utakmica u mojoj karijeri iako sam od tada igrao tri europska finala, dva u Ligi prvaka i osvojio puno drugih trofeja", prisjetio se Mourinho.

Ovaj dvoboj odigran je 21. svibnja 2003. u Sevilli. Porto je poveo preko Brazilca Derleija u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, izjednačio je već u 47. minuti Henrik Larsson. U 54. je Dmitrij Alejničev zabio za novo vodstvo Porta, ali Larsson je u 57. vratio stvari na početak. Otišlo se u produžetak gdje je u 115. minuti Derlei svojim drugim golom donio trofej Mourinhovoj družini.

"Napetost, intenzitet, emocije podignute do krajnjih granica... Ta utakmica protiv Celtica je nenadmašna", zaključio je karizmatični Portugalac.

Nakon tog osvojenog Kupa Uefa, odmah iduće sezone Mourinho je s Portom osvojio i Ligu prvaka što ga je lansiralo među svjetsku trenersku elitu. Uzeo je kasnije Ligu prvaka i s Interom, a u međuvremenu je trenirao i osvajao trofeje s Chelseajem, Real Madridom i Manchester Unitedom.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider