Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Potpuno nespretno

Mourinho ispunio obećanje: Kupio tenisice koje koštaju 800 eura pa jednom izjavom podigao prašinu

Felix Afena-Gyan bio je ovog vikenda junak Rome i Josea Mourinha.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na gostovanju kod Genoe ove nedjelje Roma se dugo mučila, sve do 82. minute nije bio golova, da bi tada Felix Afena-Gyan postigao prvi, a u sudačkoj nadoknadi i drugi pogodak kojim je potvrdio osvajanje sva tri boda za sastav Josea Mourinha.

Ovaj 18-godišnjak, koji je u ožujku ove godine iz Gane stigao u omladinski pogon Rome, pohitao je Mourinhu u zagrljaj. Poslije utakmice je trener Rome talijanskim medijima otkrio da je imao s Afena-Gyanom imao dogovor.

"Obećao sam Felixu da ću mu, ako postigne pogodak, kupiti tenisice koje mu se jako sviđaju. Dosta su skupe, koštaju 800 eura, pa je on nakon pogotka dotrčao do klupe i podsjetio me da ne zaboravim", izjavio je Mourinho.

Dan poslije utakmice portugalski stručnjak ispunio je obećanje, a mladi Ganac je bio presretan.

Tom prilikom se digla halabuka u talijanskim medijima jer je Mourinho Afena-Gyanu, prilikom uručivanja poklona, rekao:

"Stanu li ti unutra banane?"

Rečenica je ovo koja je za mnoge imala rasistički kontekst, budući da su pojedinim tamnoputim nogometašima u Italiji znali bacati banane s tribina aludirajući na to da su majmuni, ali Mourinho nije rasist, njegov povod je bio potpuno drukčiji. Naime, Felix Afena-Gyan je Mourinhu na treninzima znao reći da voli jesti puno banana, pa je to razlog zbog kojeg ga je Portugalac u šaljivom tonu priupitao hoće li sve banane stati u ove neobične tenisice.

Mourinho Felixa izuzetno cijeni i ne misli ga vratiti natrag u mladu momčad:

"Žao mi je naše momčadi iz Primavere i njihovog trenera Danielea De Rossija, ali Felix ostaje s nama. Ono što me je najviše impresioniralo kod njega jest ta hladnokrvnost pred suparničkim vratima. Tehnički on nije fantastičan, ali zbilja je mentalno snažan."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider