Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Malo je pretjerao

Mourinho saznao kaznu zbog vrijeđanja suca u finalu Europske lige

Trener Rome Jose Mourinho suspendiran je na četiri utakmice zbog svojih izjava i ponašanja za vrijeme ovogodišnjeg finala Europske lige.

Jose Mourinho (Foto: Afp)

Krajem svibnja Roma je igrala utakmicu finala Europske lige u Budimpešti protiv Seville. Utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 1:1, a kako pobjednika nije bilo niti nakon produžetaka, pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. U toj situaciji bolje su se snašli igrači Seville, koji su svoje udarce s bijele točke pretvorili u golove, dok su dvojica igrača Rome bila neprecizna.

"Posebni" je nakon utakmice uputio žestoke kritike na račun suca Anthonija Taylora, ali tu nije bio kraj. Mourinho je potom nakon utakmice odlučio sačekati engleskog arbitra na parkingu te ga je ondje propisno izvrijeđao.

Zbog svojeg lošeg vođenja utakmice Taylor je neugodnosti doživio i prilikom putovanja za Englesku kada su ga na aerodromu zaskočili navijači Rome.

Roma je tada kažnjena sa 50 tisuća eura zbog uporabe pirotehničkih sredstava koja su završila na terenu te dodatnih 5 tisuća zbog nedoličnog ponašanja ekipe. Prednjačila je tu klupa Rome, koja je tijekom utakmice zaradila dva žuta kartona. Povrh svega Roma se morala obratiti Nogometnom savezu Mađarske kako bi im nadoknadila napravljenu štetu.

Kao šlag na tortu sada je stigla i posljednja kazna za Romu koja se tiče samo Mourinha. Njemu je određena zabrana vođenja momčadi na četiri europske utakmice.

Roma je ovu sezonu završila na 6. mjestu u Serie A i tako ostala bez plasmana u Ligu prvaka, a Mourinho će borbu svoje momčadi u Europskoj ligi u prve četiri utakmice gledati s tribina.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider